Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Konsolosluklara telefonla girmek yasaklanıyor - 4 Temmuz 2025 Oktan Erdikmen
Çifte vatandaşlık alanın Alman vatandaşlığı iptal edilebilir mi? - Dr. Martin Manzel
Almanya'da bakım parası nedir? Kimler, nasıl alabilir? Semra Özdemir anlattı...
İyi Geceler   11 Temmuz 2025 Cuma

İsviçre’den 257 şirket iklim taahhüdü verdi

ABB, Nestlé ve Holcim gibi devlerin de aralarında olduğu 257 İsviçreli şirket, karbon salımını azaltma sözü verdi.

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı? Fotoğraf : Ideogram

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre'nin gündeminde bu hafta; Trump'ın gümrük vergileri, neonazilerin yeni partisi ve yeni salgın planı vardı. İşte yaşananlar...

Bir havuza yabancıların girişi yasaklandı

İsviçre'de Pruntrut Belediyesi, havuzdaki olaylar sonrası yabancı turistlerin girişini sınırladı. Artık sadece yerel halk ve belgeli turistler havuza girebilecek.

Salgınlara karşı yeni hazırlık: Maske, aşı, erken uyarı sistemi

İsviçre, Covid-19’dan aldığı derslerle tüm bulaşıcı hastalıkları kapsayan yeni bir salgın planı hazırladı. Plan esnek ve kurumlar arası uyum odaklı.

İsviçre’de bir ilk: Kadın çalışanlara regl izni

Fribourg Belediyesi, regl döneminde şiddetli ağrı çeken kadınlara ayda üç güne kadar ücretli izin hakkı tanıdı. Uygulama temmuz ayında başladı.

Lüks araç çetesi alarma geçirdi

İsviçre'de son dört ayda 40’tan fazla lüks araç çalındı. Hedef galeriler, rotaysa Fransa. Polis, organize çeteye karşı galeri sahiplerini uyardı.

Neonaziler yeni parti kurdu

Kapatılan aşırı sağcı Pnos’un eski üyeleri, 'Ulusal Parti' adıyla yeniden örgütlendi. Ancak gizlilik, etkisizlik ve dışlanmışlık partinin temel karakteri hâlinde.

Trump’ın vergisi İsviçre’ye 22 milyar dolara mal olabilir Fotoğraf : Shutterstock

Trump’ın vergisi İsviçre’ye 22 milyar dolara mal olabilir

ABD’nin ithalat vergileri İsviçre ekonomisini tehdit ediyor. ETH Zürih’e göre, olası kayıp kişi başı 2 bin franka ulaşabilir. Hükûmet çözüm arıyor.

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı? Fotoğraf : Ideogram

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre'nin gündeminde bu hafta; LGBTİ+ bireylere ve kadınlara yönelik ayrımcılık, süt ürünleri krizi ve bilgiye erişimin dijitalleşmesi vardı. İşte yaşananlar...

Stres salgına dönüştü: En çok genç kadınlar etkileniyor Fotoğraf : ChatGPT

Stres salgına dönüştü: En çok genç kadınlar etkileniyor

Sanitas’ın 2025 raporuna göre İsviçre’de halkın dörtte biri sık sık stres yaşıyor. 30 yaş altı kadınlarda bu oran yüzde 49’a çıkıyor. En büyük stres kaynağı ise kişiyle ilgili beklentiler.

Süt ürünlerinde tedarik krizi: Raflar boş kaldı Fotoğraf : ChatGPT

Süt ürünlerinde tedarik krizi: Raflar boş kaldı

İsviçre'de, Elsa Group’taki sistem arızası nedeniyle yoğurt, peynir ve mozzarella gibi temel süt ürünleri birçok markette hâlâ bulunamıyor.

Federal Konsey bilgi uygulaması başlatıyor

İsviçre hükûmeti, kriz anlarında halkı hızlı ve güvenilir şekilde bilgilendirmek amacıyla resmi dijital iletişim platformu kuruyor.

Her 5 kadından 1’i asgari ücretin altında çalışıyor

Unia sendikası, kadın çalışanların yüzde 20’sinin düşük ücretle çalıştığını açıkladı. Göçmen kadınlarda bu oran yüzde 30’a yaklaşıyor.

Otoyolda yavaş gidenlere ceza önerisi Fotoğraf : ChatGPT

Otoyolda yavaş gidenlere ceza önerisi

SVP’li Walter Gartmann, otoyolda yavaş giden sürücülere ceza kesilmesini istedi. Ancak öneri parlamentoda ve trafik kulüplerinde destek görmedi.

Zürih’te Onur Yürüyüşü: Sağlık hakkı ve bütçe krizi gündemde

“Sağlığımız için birlikte” sloganıyla düzenlenen Zürih Pride’da LGBTİ+ bireylerin ruh sağlığı ve sağlık hizmetlerine erişimi öne çıktı. Sponsorluk eksikliği bütçeyi zorladı.

Tatilde nereye gideceğine influencerlar mı karar veriyor?

İsviçre’de tatil planlarında en çok aile ve arkadaş önerileri etkili. Influencerlar ise sadece genç ziyaretçiler arasında öne çıkıyor.

Kadınlara askerlik zorunluluğu gündemde Fotoğraf : ChatGPT

Kadınlara askerlik zorunluluğu gündemde

Zürih Teknoloji Enstitüsü’nün 2025 araştırmasına göre halkın yarısı kadınlar için de zorunlu askerliği destekliyor. Erkeklerde destek oranı ilk kez çoğunluğa ulaştı.

Gürültülü araçlara ceza yolda

Şehir merkezinde artan gürültü şikâyetleri üzerine Zürih yönetimi, yüksek sesli araç kullanan sürücülere cezai işlem uygulamaya hazırlanıyor.

Sözleşmeli çalışan annelere tam doğum izni hakkı

İsviçre'nin Basel Kantonu'nda, doğum izni sırasında süresi dolan sözleşmeler nedeniyle mağdur olan kadın çalışanlar için yeni bir düzenleme kabul edildi.

Feminist Grev: On binlerce kadın eşitlik için yürüdü Fotoğraf : ChatGPT

Feminist Grev: On binlerce kadın eşitlik için yürüdü

İsviçre'de cinsiyet eşitliği, şiddetsiz yaşam ve kürtaj hakkı için on binlerce kadın sokağa çıktı. Eylemlerde Gazze’ye destek mesajları da öne çıktı.

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı? Fotoğraf : Ideogram

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre'nin gündeminde bu hafta; sınır dışı işlemlerinin hızlandırılması ve AB ile yeni anlaşma vardı. İşte yaşananlar...

İsviçre, AB ile yeni anlaşma paketi sürecini başlattı

İsviçre hükûmeti, AB ile hazırlanan kapsamlı anlaşma paketini onayladı. Yasa değişiklikleri ve referandum süreciyle anlaşmanın 2027’den önce yürürlüğe girmesi beklenmiyor.

Ücret eşitsizliğinde makas açılıyor

İsviçre'de kadınların beşte biri düşük maaşla çalışıyor. Unia sendikası, 14 Haziran'da daha adil ücretler ve güçlü eşitlik yasası için grev çağrısı yaptı.

İsviçre sınır dışı süreçlerini hızlandırmaya hazırlanıyor

Ulusal Meclis, reddedilen sığınmacıların sınır dışı edilmesini hızlandırmak için yeni teşvik ve yaptırım sistemi istedi. Hükûmet ise mevcut uygulamaların yeterli olduğunu savunuyor.

Lozan’da SUV sahiplerine kötü haber

SUV gibi büyük ve ağır araçlardan daha yüksek park ücreti alınacak. Hedef çevreyi korumak ve şehir içi güvenliği artırmak.

Türkiye kökenli aile 16 polis eşliğinde zorla sınır dışı edildi

Luzern’de yaşayan 3 çocuklu aile, aralarında 9 aylık bebeğin de olduğu sabah baskınıyla polis zoruyla Türkiye’ye gönderildi.

Zürih’te Müslüman derneklere sağlanan fon kesilebilir

Zürih Kantonu’nda kiliselerin Müslüman topluluklara maddi destek vermesini engelleyen yasa tasarısı ilk onayı aldı. Tartışma dinî barışı tehdit edecek boyutta.

İsviçre vatandaşlığı için komşu onayı şart

İsviçre’de tüm yasal şartları yerine getirenler bile, komşuları 'yeterince entegre olmadıklarını' düşünürse vatandaşlık alamayabiliyor.

Nesthorn Dağı’nda heyelan riski sürüyor

Valais kantonundaki Kleiner Nesthorn Dağı’nda kayanın hâlâ hareket hâlinde olduğu bildirildi. Ferden Gölü ve çevresi alarm durumunda izleniyor.

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı? Fotoğraf : Ideogram

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre'nin gündeminde bu hafta; Filistinli mültecilerin kabul edilmemesi kararı, Valais'teki buzul felaketi ve okullarda dijital dönüşüm projesi vardı. İşte yaşananlar...

Alpler'de buzul felaketi: Blatten köyü yerle bir oldu

İsviçre’nin Valais kantonunda dev buzul parçasının kopmasıyla oluşan heyelan Blatten köyünü yok etti. Köyde onlarca ev yıkıldı, bir kişi kayıp.

Okullarda dijital dönüşüm başlıyor

Fribourg Kantonu’nda dijital ekipmanların okullarda kullanılmasını öngören ENEO projesi mecliste kabul edildi. Amaç: eşit erişim ve dijital beceri gelişimi.

İsviçre’ye çöl sıcakları geliyor

Bugünden itibaren sıcak hava dalgası İsviçre’yi etkisi altına alacak. Cumartesi bazı bölgelerde sıcaklık 30 dereceyi bulacak.

Regl kanıyla hastalık tespiti yapan ped

MenstruAI adlı yeni ped, rahim kanseriyle ilişkili proteinleri ve iltihap belirtilerini regl kanı üzerinden tespit edebiliyor.

Tek kullanımlık e-sigara yasağı kapıda Fotoğraf : ChatGPT

Tek kullanımlık e-sigara yasağı kapıda

İsviçre, gençler arasındaki bağımlılığı ve çevre riskini gerekçe göstererek tek kullanımlık elektronik sigaraları yasaklamaya hazırlanıyor.

Toplu taşımada kaçak yolculuk yaygınlaştı Fotoğraf : ChatGPT

Toplu taşımada kaçak yolculuk yaygınlaştı

Ankete göre İsviçrelilerin yüzde 40’ı hayatında en az bir kez toplu taşımaya biletsiz bindi. Gençlerde bu oran yüzde 58’e kadar çıkıyor.

İsviçre, Filistinli mültecileri kabul etmeyecek

İsviçre Göç Sekreterliği, Filistinli mültecilerin ülkeye kabulünün şu an için planlanmadığını açıkladı.

İsviçre Alplerinde hafta sonu 6 dağcı öldü Fotoğraf : ChatGPT

İsviçre Alplerinde hafta sonu 6 dağcı öldü

Valais Alpleri’nde Rimpfischhorn yakınlarında 5 dağcının cansız bedenine ulaşıldı. Bern’de çığ altında kalan bir dağcı da yaşamını yitirdi.

Çökme tehlikesi: Birch Buzulu her gün metrelerce kayıyor

İsviçre'nin Valais kantonundaki 9 milyon ton yükü bulunan Birch Buzulu, günde 3,5 metre kayıyor. Uzmanlara göre kopma artık an meselesi.

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı? Fotoğraf : Ideogram

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre'nin gündeminde bu hafta; kantonlardaki referandumlar, Eiger'deki çığ felaketi ve yapay zekâ çalışmaları vardı. İşte yaşananlar...

Yapay zekâ duygusal zekâ testlerinde insanları geride bıraktı

İsviçre’de yapılan araştırmalar, yapay zekânın duygusal zekâ testlerinde insanlardan daha başarılı ve ikna edici olduğunu ortaya koydu.

İsviçre kafayı Booking.com’a taktı

İsviçre Rekabet Kurumu, Booking.com’un otellerden aldığı komisyon oranlarını aşırı bularak yaklaşık dörtte bir oranında düşürmesine karar verdi.

Rottweiler yasağına af uygulaması ilgi görmedi

Zürih'te kayıtlı 350 Rottweiler'dan yalnızca 55'i için izin başvurusu yapıldı. Sahiplerini yasal ve cezai sorumluluklar bekliyor.

Araştırma: Yapay zekâ insanlardan daha ikna edici

İsviçre Teknoloji Enstitüsü'nün araştırmasına göre yapay zekâ, kişisel bilgilere eriştiğinde insanlara kıyasla yüzde 64 daha fazla ikna gücüne sahip.

Sağlık masrafları tırmanıyor: Yüksek prim artışları kapıda Fotoğraf : ChatGPT

Sağlık masrafları tırmanıyor: Yüksek prim artışları kapıda

2025’in ilk çeyreğinde sağlık harcamaları yüzde 4,9 arttı. Uzmanlar, 2026’da primlere yansıyacak zamların haneleri daha da zorlayacağı uyarısında bulunuyor.

Kantonlarda referandum: Her bölge kendi yolunda

Basel’den Thurgau’ya kadar dört kantonda yapılan referandumlarda halk vergi, ulaşım ve mülkiyetle ilgili farklı tercihler yaptı.

Eiger Dağı’nda çığ faciası: 2 ölü, 5 yaralı

İsviçre’nin Eiger Dağı’nda cumartesi günü meydana gelen çığda iki kişi yaşamını yitirdi, beş kişi yaralandı. 

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı? Fotoğraf : Ideogram

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre'nin gündeminde bu hafta; çocuklara sosyal medya kısıtlaması, sınır kontrolü çağrısı ve emeklilikte yeni reform hazırlığı vardı. İşte yaşananlar...

Emeklilik reformu sinyali: Uzun çalışma teşvik edilecek

İsviçre, 2030-2040 dönemini kapsayacak emeklilik reformu için hazırlıklara başladı. Hedef, sistemi güçlendirmek ve iş gücünü daha uzun süre piyasada tutmak.

SRG, özel sektöre alan açıyor

Kamu yayıncısı SRG, yayın bütçesini yarıya indirmeyi amaçlayan halk oylamasına karşı özel medya ile uzlaşma yoluna gitti.

Sahte ürünler imha edilecek

1 Temmuz 2025’ten itibaren sahte ürünler, alıcının onayıyla gümrükte bürokrasiye takılmadan imha edilebilecek.

Eski sığınaklar yeniden askeri kullanıma açılabilir

Ukrayna’daki savaş sonrası güvenlik stratejisini gözden geçiren İsviçre, müzeye dönüştürülen sığınakları yeniden ordu hizmetine almayı tartışıyor.

Schaffhausen’da bir okulda terör alarmı

Schaffhausen'deki Gräfler Okulu’na yapılan telefonla terör ihbarı büyük bir polis operasyonuna yol açtı, okul boşaltıldı ancak tehlike tespit edilmedi.

Almanya sınırları kapattı, SVP İsviçre'de aynı adımı istiyor Fotoğraf : ChatGPT

Almanya sınırları kapattı, SVP İsviçre'de aynı adımı istiyor

Almanya'nın geçerli belgesi olmayan sığınmacıların girişini engellemesi İsviçre'de merkez sağ SVP'nin tepkisini çekti. Parti, aynı uygulamanın İsviçre’de de başlatılmasını talep ediyor.

Büyük çoğunluk 16 yaş altına sosyal medya yasağı istiyor Fotoğraf : Ideogram

Büyük çoğunluk 16 yaş altına sosyal medya yasağı istiyor

İsviçre’de halkın büyük çoğunluğu, çocukların sosyal medya kullanımına ve okulda cep telefonuna kısıtlama getirilmesini destekliyor.

Her yedi kişiden biri siber dolandırıcılık mağduru

İsviçre’de siber dolandırıcılık mağdurları artıyor. Ankete göre her yedi yetişkinden biri bu suça maruz kaldı, çoğu şikâyet bile etmiyor.

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı? Fotoğraf : Ideogram

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre'nin gündeminde bu hafta; altın vize tartışması, enflasyonun sıfırlanması ve göçmenlere 'entegrasyon sözleşmesi' teklifi vardı. İşte yaşananlar...

İsviçre gümrük sınırını düşürdü, Alman marketleri kampanyaya başladı

İsviçre, yurt dışı alışverişlerde gümrük muafiyetini 300 franktan 150 franka indirdi. Alman marketleri ise bu kısıtlamaya karşı yeni yollar arıyor.

Almanya-İsviçre arasında gerilim: Merz’in sınır politikasına sert tepki

Almanya, yeni İçişleri Bakanı Dobrindt’in talimatıyla sığınmacıların sınırdan içeri alınması uygulamasına son verdi. İsviçre karara sert tepki gösterdi.

Göçmenlere entegrasyon sözleşmesi

İsviçre’nin Zürih Kantonu'nda sığınmacı ve geçici oturumlulardan, toplumsal değerlere uyacaklarına dair yazılı beyan istenmesi gündemde.

Enflasyon sıfırlandı, faiz indirimi kapıda Fotoğraf : ChatGPT

Enflasyon sıfırlandı, faiz indirimi kapıda

İsviçre'de nisan ayında enflasyon yüzde 0’a gerileyerek son 4 yılın en düşük seviyesine indi. SNB’den yeni bir faiz indirimi bekleniyor.

"Altın vize” tartışması Fotoğraf : ChatGPT

"Altın vize” tartışması

İsviçre'de, vergi karşılığında oturum izni sunan “altın vize” uygulaması artan başvurularla birlikte mecliste yeniden gündeme geldi.

Bakan Cassis 'zorunlu referanduma' karşı

Dışişleri Bakanı Cassis, AB ile yapılacak anlaşmaların zorunlu referanduma gitmemesi gerektiğini söyledi. Aksi hâlde domino etkisi uyarısında bulundu.

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı? Fotoğraf : Ideogram

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre'nin gündeminde bu hafta; Appenzell Innerrhoden kantonunda ilk kadın başbakan seçilmesi ve devlet maaşlarında reform hazırlığı vardı. İşte yaşananlar...

Mayıs ayında İsviçre'de neler değişiyor?

İsviçre’de taşımacılık, borsa ve sağlık alanında 1 Mayıs itibarıyla yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. Whatsapp da bazı eski iPhone’larda çalışmayacak.

Devlet maaşları mercek altında

İsviçre’de kamu çalışanları özel sektörden yıllık 10 bin frank fazla kazanıyor. Hükûmet, bu farkı kapatmak için otomatik zamları kaldırmaya hazırlanıyor.

AB anlaşmasına 'basit referandum' önerisi

Hükûmet, AB ile yapılacak yeni siyasi anlaşmanın “zorunlu referanduma” değil, basit çoğunlukla kabul edilecek “isteğe bağlı referanduma” tâbi tutulmasını önerdi.

Cezaevlerinde doluluk sınırda: Mahkumların çoğu yabancı

Ocak 2025 itibarıyla İsviçre cezaevlerinde 6 bin 994 mahkum bulunuyor. Yüzde 72,5’i yabancı uyruklu. Soruşturmalı tutuklular rekor düzeyde.

Sahte belgeler alarmı: Oturum izinlerinin yüzde 10’u hileli olabilir

İsviçre’de sahte pasaport ve kimlik belgeleriyle haksız oturum izni alanların sayısı hızla artıyor. Denetim eksiklikleri endişe yaratıyor.

Appenzell Innerrhoden’da bir ilk: İlk kadın hükûmet başkanı

Kadınların 1991’e kadar oy hakkı beklediği Appenzell Innerrhoden’da, ilk kez bir kadın hükûmet başkanlığına seçildi.

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı? Fotoğraf : Ideogram

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre'nin gündeminde bu hafta; sahte vergi e-postası paniği ve cami personeline istihbarattan izleme kararı vardı. İşte yaşananlar...

İsviçre istihbaratından cami personeline izleme kararı

Federal Mahkeme, Petit-Saconnex Camii güvenlik sorumlusuna ait telekomünikasyon verilerinin toplanmasının yasal çerçevede yapıldığını hükmetti.

Sahte vergi e-postası paniği: QR kodla dolandırdılar

İsviçre Federal Vergi İdaresi, Brentford FC adresiyle gönderilen sahte e-postalara karşı halkı uyardı. QR kod içeren dolandırıcılık girişimi hızla yayılıyor.

İsviçre’de 2024’te reel maaşlar arttı

İsviçre’de maaşlar 2024 yılında enflasyona rağmen artış gösterdi. Alım gücü, iki yıl aradan sonra yeniden yükselişe geçti.

Tatile erken çıkan aileye para cezası

İsviçre’de tatil için çocuğunu okula göndermeyen aileye 2 bin frank ceza verildi. Tepkiler üzerine ceza 400 franka indirildi.

Diijital kimlik yeniden referanduma gidiyor

e-ID uygulamasına karşı çıkanlar 63 bin imzayla referandum sürecini başlattı. Eleştiriler: devlet dışı kontrol, şeffaflık eksikliği ve temel haklar riski.

İsviçre, AB programlarına geri dönüyor

İsviçre, AB’nin araştırma ve eğitim projelerine yeniden tam ortak oluyor. İsviçreli bilim insanları artık Avrupa fonlarına başvurabilecek.

Korona protestocularına 4 bin 900 frank ceza

2021’deki eylemlere katılan kişilere toplam 4 bin 900 frank para cezası verildi. Belediyeye göre cezalar, kamu düzenini bozanlara yönelik “orantılı” bir uygulama.

Tesla tartışması: Kritik veriler Musk’ın eline geçebilir

Ordunun üst düzey kadrosu için aldığı Tesla araçlar, veri güvenliği tartışmalarını alevlendirdi. Askerî bilgiler ABD’ye mi aktarılıyor?

Arap turistlerden peçe yasağına maskeli çözüm

1 Ocak’ta yürürlüğe giren yüz örtüsü yasağını delmeden uygulayan Arap turistler, peçe yerine hijyen maskesi kullanarak ülkede kalmaya devam ediyor.

Antalya'da Cassis-Fidan görüşmesi: Suriye, Gazze ve Ukrayna gündemde

İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis, Türk mevkidaşı Hakan Fidan’la Orta Doğu ve Avrupa güvenliği üzerine görüştü.

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı? Fotoğraf : Ideogram

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre'nin gündeminde bu hafta; koronavirüs aşılarının çöpe gitmesi, kadınlara zorunlu askerlik tartışması ve güvenlik raporu vardı. İşte yaşananlar...

Güvenlik tehditleri arttı: Polis 2024 raporunu açıkladı

İsviçre’de 2024’te kara para aklama, siyasilere tehdit ve casusluk artarken, ilk kez savaş suçu nedeniyle sınır dışı kararı alındı.

İsviçre kuraklıkla mücadele ediyor

İsviçre’de kuraklık yeraltı sularını tehdit ediyor. Uzmanlar su kaynaklarının kuruyabileceği uyarısını yaparken, çiftçiler bazı ürünler için havayı avantaj görüyor.

Mahkeme: Telefonda çıplak fotoğraf olması aramayı engellemez

İsviçre’de kokain davasında zanlının özel fotoğraf gerekçesiyle telefon incelemesine itirazı reddedildi. Mahkeme kamu yararını daha ağır bastı.

İsviçre en saçma yasasını seçiyor

İsviçre'de “en gereksiz yasa” ödülleri için iç çamaşırı gömme, valiz yasağı ve silahsız polis gibi dikkat çeken uygulamalar halk oylamasına sunuldu.

Zürih’te ceza yağmuru: Tek radar günde 500 ceza kesti

Zürih’te trafik cezaları yüzde 190’dan fazla arttı. Nedeni: Langstrasse’deki gündüz araç yasağı. Günde 500 ceza kesen radar, tepkiler üzerine geçici olarak kapatılacak.

Kadınlara zorunlu askerlik tartışması

İsviçre’de yalnızca erkeklere uygulanan zorunlu askerlik, AİHM gündemine taşındı. Davacı, bu uygulamanın cinsiyet eşitliğine aykırı olduğunu savunuyor. Karar yaz aylarında açıklanacak.

İsviçre'den uzun menzilli SİHA hamlesi

İsviçre, 2027'ye kadar silahlı insansız hava aracı kullanma kapasitesi kazanmak için 47 milyon franklık yatırım planı hazırladı.

İsviçre 1,3 milyar franklık Covid aşısını çöpe attı Fotoğraf : Ideogram

İsviçre 1,3 milyar franklık Covid aşısını çöpe attı

İsviçre, son kullanma tarihi geçen Covid-19 aşıları nedeniyle 1,3 milyar frank kaybetti. Aşıların yalnızca dörtte biri kullanıldı, çoğu imha edildi.

Cumhurbaşkanından 'Trump alarmizmine kapılmayın' çağrısı

ABD, İsviçre menşeli ürünlere yüzde 31 oranında ek vergi uygulamaya başladı. Cumhurbaşkanı Keller-Sutter, “Alarmizme kapılmamalıyız” diyerek soğukkanlı kalma çağrısı yaptı.

Binlerce kişiye hatalı vergi ödemeleri gönderildi

İsviçre’de 17 binden fazla kişinin vergi borcu hatalı hesaplandı. Çocuk indirimi göz ardı edildi, 8 milyon frank fazla tahsilat yapıldı. Geri ödeme yapılacak.

Koronavirüsün zayıf noktası bulundu: İsviçreli bilim insanları umutlu Fotoğraf : ChatGPT

Koronavirüsün zayıf noktası bulundu: İsviçreli bilim insanları umutlu

Bilim insanları, koronavirüsün hücreyi kontrol altına alan zayıf noktasını keşfetti. Bu buluş, gelecekte etkili ilaçların önünü açabilir.

Hükûmet bankaları kurtarmak için harekete geçti

İsviçre'de 109 milyarlık kredi paketi parlamentoyu ikiye böldü. Senato onay verdi, Temsilciler Meclisi reddetti. Nihai karar finansal istikrarı etkileyecek.

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı? Fotoğraf : Ideogram

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre'nin gündeminde bu hafta; ABD ile vergi gerilimi, Glarus'taki mali kriz ve Schengen bölgesi sınır kontrolleri vardı. İşte yaşananlar...

F/A-18 kazasından 8 yıl sonra ceza çıktı Fotoğraf : Ideogram

F/A-18 kazasından 8 yıl sonra ceza çıktı

İsviçre’de 2016’daki F/A-18 kazasında bir kontrolör "taksirle adam öldürme" suçundan mahkûm edildi. Mahkeme ikinci pilotun beraatini onadı.

İsviçre’de parçalı güneş tutulması görülecek

İsviçre, cumartesi günü öğle saatlerinde parçalı güneş tutulmasına tanık olacak. Ay, güneşin bir bölümünü örterken gökyüzü yaklaşık 90 dakika boyunca kararmaya başlayacak.

Glarus'ta bütçe açığı: Havuzlar kapanıyor, telesiyej satışta

İsviçre’nin Glarus kantonunda belediye birleşmesi sonrası bütçe açığı 4 milyon franka ulaştı. Havuzlar kapanıyor, telesiyej satışta.

Çığır açan çalışma: Makinalarla iletişim mümkün

Cenevre Üniversitesi’nde yapılan araştırma, eğitilen kişilerin beyin dalgalarıyla makinalarla net şekilde iletişim kurabildiğini ortaya koydu.

Cenevre'de uyuşturucu operasyonu: Siyasetçi de gözaltında

Cenevre'deki büyük uyuşturucu operasyonunda dokuz kişi gözaltına alındı. Zanlılar arasında Yeşiller Partili bir meclis üyesi de bulunuyor.

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN