Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
20 Mayıs 2024 Pazartesi

İsviçre'de kene alarmı

İsviçre'de kene ısırıkları, TBE (Kene kaynaklı ensefalit) ve Lyme hastalığı gibi ciddi sağlık risklerine yol açıkıyor. Keneler, mart ila ekim aylarında aktif olup tehlikeli hastalıkları bulaştırabilirler.

TBE ve Lyme hastalığı açısından İsviçre'nin bazı bölgeleri diğerlerine göre daha riskli. Riskli bölgelerdeki kenelerin yaklaşık yüzde 0,5'i TBE virüsü taşıyor. Ancak, kene yoğunluğu ile TBE tehlike alanları arasında net bir ilişki yok. Örneğin, Glarus Alpleri'nde az sayıda kene olmasına rağmen, çok sayıda TBE vakası bildiriliyor. Ticino'da ise durum tam tersi; çok sayıda kene bulunmasına rağmen, daha az TBE vakası görülmektedir.

Keneler nerelerde yaşar?

Keneler, 1.500 metreye kadar olan yüksekliklerde ve ılıman iklimlerde hayatta kalabilirler. Dağlık bölgelerde kene ısırığı riski oldukça düşük. Ancak, Orta Platoda, özellikle Jura, Emmental, Toggenburg ve Zürih Oberland gibi bölgelerde kene yoğunluğu yüksek. Buna karşılık, Cenevre, Lozan ve Freiburg gibi şehirlerde kene sayısı nispeten daha az.

İsviçre'nin tümü, kene kaynaklı bakteriyel enfeksiyonlar açısından riskli bölge olarak kabul ediliyor. Kenelerin yüzde 30 ila 50'si Borrelia bakterisi taşıyor, bu da Lyme hastalığı riskini artıran bir faktör.

Keneden nasıl korunulur?

Kene ısırıklarından korunmanın en etkili yolu, kenelerin yoğun bulunduğu alanlardan uzak durmak. Çalılıklardan ve çalılıklardan kaçınmak, kapalı giysiler giymek ve kene kovucu kullanmak önemli önlemler arasında. Orman veya bahçede vakit geçirdikten sonra kene kontrolü yapmak da korunma yöntemlerinden. Keneler, insan vücudunda koltuk altı, dirsekler, göbek deliği, genital bölge, diz arkası veya kulak arkası gibi korunan bölgeleri tercih ederler.

TBE'ye karşı aşılama

TBE'ye karşı aşılama, en etkili korunma yöntemi. İsviçre Federal Sağlık Dairesi (BAG), TBE aşısını altı yaş ve üzeri tüm insanlar için öneriyor. 2024 baharından itibaren, üç yaş ve üzeri çocuklara da TBE aşısı yapılabilir. Lyme hastalığına karşı henüz bir aşı yok. Bu hastalık, antibiyotiklerle tedavi ediliyor ve enfeksiyon çoğu zaman fark edilmiyor.

Geri Dön 20 Mayıs 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN