Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
10 Aralık 2023 Pazar

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre'nin gündeminde bu hafta; olağanüstü kar yağışı, iyiye giden ekonomi ve Aargau ve Thurgau'da artan hırsızılık vakaları vardı. İşte yaşananlar...

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre’de yoğun kar yağışı, ülkenin birçok yerinde hayatı adeta felç etti. Düşen ağaçlar, demiryolu ve karayolu trafiğini aksattı. Meteoroloji, yağışı ‘aralık ayı için olağanüstü’ olarak niteledi. Zürih-Fluntern'de 26 santimetre, Elm'de 48 santimetre ve Chur'da 28 santimetre kaydedildi. St. Gallen 31 santimetrelik rekoru sadece bir santimetre farkla kaçırdı.

Ekonomi tıkırında

Federal İstatistik Dairesi (BFS) verilerine göre İsviçre’de kasım ayında enflasyon yüzde 1,4’e geriledi. İç ve dış turizmdeki konaklama fiyatlarının ekim ayına göre ucuzladığı; akaryakıt, enerji, meyve, sebze fiyatlarında da düşüşler yaşandığı kaydedildi.

Frank ise avro karşısında son 8 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. 1 avro 0,9404 franka kadar geriledi. Franktaki bu yükselişin sebebi olarak Avrupa Merkez Bankası’nın faiz indirimi yapacağına dair beklentiler olduğu işaret edildi.

Lugano Belediyesi’nden kripto ödeme kararı

Lugano, belediyeyle ilgili ödemelerin kripto parayla da yapılabilmesine karar verdi. Şehirde yaşayanlar belediye hizmetlerini ve vergileri kripto para birimi ile ödeyebilecek. Ekonomistler, ülke genelinde özellikle Bitcoin’in yaygınlığının artacağını öngördü.

İsviçreli bankaya 123 milyon dolar ceza

İsviçreli Pictet Bank'a, ABD'li vergi mükelleflerinin gelirlerini ve varlıklarını gizleme olanağı sağladığı gerekçesiyle 123 milyon dolar ceza kesildi. Bankanın,  İsviçre ve diğer yerlerdeki 1.637 gizli hesabında 5,6 milyar doların üzerinde varlığı sakladığı ifade edildi.

Hırsızlık vakalarında korkutan artış

Aargau ve Thurgau kantonlarında hırsızlık vakalarının endişelendirecek seviyede arttığı bildirildi. Kanton polisleri tarafından yapılan açıklamada; faillerin Cezayir, Tunus ve Faslı sığınmacılardan oluşan bir çete olduğu ifade edildi.

Geri Dön 10 Aralık 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN