Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
07 Ağustos 2023 Pazartesi

Kanal Geçit'ten sonra 53 ton çöp çıkarıldı

Şehir İdaresi sözcüsüne göre; temizlik görevlileri, cumartesi gecesi Kanal Geçit Töreni'nden sonra yaklaşık 53 ton çöp çıkardı. 

Şehir 2022 yılında başkent sokaklarından 66 ton atık çıkarmak zorunda kalmıştı. Het Parool gazetesine göre; bu, 13 bin 200 dolu çöp torbası demek. Sözcü, "Bu yıl sokaklarda daha az şişe ve cam vardı" dedi.

Temizlik görevlileri bütün gece meşguldü ve sabah da çalışmak zorunda kaldılar. Sadece cumartesi gecesi, şehir temizlik hizmetlerinden dokuz ekip Prinsengracht çevresini süpürmek zorunda kaldı. Amsterdam ve çevresindeki su yönetiminden sorumlu Waternet'in bir sözcüsü, Amsterdam'ın kanallarının, pazar günü önceki yıllara göre daha da kirli olduğunu söyledi. Sözcü bu durumu Kral Günü'nün ertesi gününe benzetti. Bu yıl dikkat çeken şey, suyun içinde ve çevresinde çok sayıda parti çadırının bulunmasıydı. Söz konusu çadırlar, cumartesi günü yağmur yağdığı için kurulmuştu.

Pride Amsterdam, pazar sabahı yaptığı açıklamada 'son derece sorunsuz ve sosyal' bir tekne geçit törenini geride bıraktığını duyurdu. "Her yerde hoş bir vızıltı vardı ve yağmur eğlenceyi bozamadı. Ancak, önceki yıllara göre biraz daha az kalabalıktı" açıklaması yapıldı.

Kanal Geçit Töreni

Hollanda'da düzenlenen "Kanal Geçit Töreni" (Canal Parade), her yıl Amsterdam şehrinde gerçekleştirilen büyük çaplı bir etkinliktir. Bu etkinlik, Hollanda'nın LGBT+ topluluğunun ve eşcinsel hakları savunucularının bir araya geldiği ve kutlama yaptığı önemli bir gayri resmi festivaldir.

Kanal Geçit Töreni, her yıl Amsterdam'daki meşhur kanallarda gerçekleşir. Renkli süslemelerle donatılmış tekneler, müzik, dans ve eğlenceyle dolu bu renkli etkinlik, LGBT+ topluluğunun haklarını kutlamak ve eşitlik için farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenir.

Festival, eşcinsel, lezbiyen, biseksüel ve transseksüel (LGBT+) bireylerin yanı sıra, onları destekleyenlerin ve heteroseksüel toplumun da katıldığı büyük bir etkinliktir. Katılımcılar ve izleyiciler, rengarenk kıyafetlerle ve kostümlerle süslenirken, teknelerde yapılan dans gösterileri ve canlı performanslar etkinliği daha da renklendirir.

Kanal Geçit Töreni, eşcinsel hakları ve LGBT+ topluluğunun eşitlik için mücadelesine dikkat çekerek, hoşgörü, kabul ve saygı temalarını vurgular. Hollanda, LGBT+ hakları ve eşitlik konusunda öncü ülkelerden biri olarak bilinir ve bu etkinlik, bu değerlere atıfta bulunurken aynı zamanda dünyanın dört bir yanından ziyaretçileri Amsterdam'a çeker.

Geri Dön 07 Ağustos 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN