AVRUPADAN Youtube Video
Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?
Hollanda'nın gündeminde bu hafta; devam eden gıda skandalı, Wilders'in başbakan olamaması ve Geri Dönüş Yasası vardı. İşte yaşananlar...
Hollanda'da daha önce kurabiye ve tavşan çikolatalarda tespit edilen metal parçacıkları, bu kez de AH Mini Stolletje marka çöreklerde bulundu. Tüketicilere yapılan uyarıda, eğer bu ürünlerden satın almışlarsa bunları kesinlikle tüketmemeleri, sağlık için ciddi riskler taşıyabileceği söylendi.
E-bisikletlere düzenleme: Uzaktan hız ayarı yapılabilecek
Başkent Amsterdam'da, e-bisikletlerin hızını uzaktan sınırlandırabilecek yeni bir uygulama test edildi. Belediyede trafik işlerinden sorumlu meclis üyesi Melanie van der Horst tarafından yapılan denemelerde, e-bisikletinin hızı, uzaktan okul, oyun parkı ve kavşak gibi önemli noktalarda yavaşlatıldı. Hızın saatte 15 kilometreye kadar düşürüldüğü bildirildi.
Mülteci barınaklarına rekor bütçe ayrıldı ancak kullanıma açılmadı
Sığınmacıların barınması için satın alınan 7,7 milyon avro değerindeki bir arazinin hiç kullanılmadığı ortaya çıktı. Mülteciler Dairesi Noordoostpolder’in sığınma evi kurulması planlanan araziyi kullanıma açmadığı ve satışı için harekete geçtiği açıklandı. Arazinin, tarıma yönelik olması ve bürokratik işlemler nedeniyle en az 3,7 milyon zarar edilebileceği ön görüldü.
Wilders başbakan olamıyor
İslam ve göçmenlik karşıtı tutumuyla tanınan Geert Wilders, kasım seçimlerinde elde ettiği başarının ardından başbakanlık yolunda karşılaştığı engelleri dile getirdi. Wilders, olası bir koalisyon hükûmetinde yer alabilmek için diğer partilerin desteğinin şart olduğunu, ancak bu desteği alamadığını belirtti. Bu durumun ardından, Wilders'ın liderliğini yaptığı Özgürlük Partisi'nin (PVV), teknokrat bir kabinede yer almasa da Hollanda'nın gelecek yönetiminde önemli bir etkiye sahip olacağı öngörülüyor.
Dikkat: Geri Dönüş Yasası sona eriyor
Göçmen kökenli vatandaşlar için uygulanan ve '55 yaştan dönüş' olarak bilinen Geri Dönüş Yasası, Ocak 2025'ten itibaren yürürlükten kaldırılacak. Bu yasanın sunduğu olanaklardan yararlanmak isteyenlerin, 31 Aralık 2024'e kadar başvurularını tamamlamış olmaları gerekiyor. Geri Dönüş Yasası, Hollanda'da uzun yıllar yaşamış ve 55 yaşını geçmiş göçmenlere, anavatanlarına dönüş yaptıklarında ekonomik bir güvence sağlıyor. İlk olarak 45 yaş üstü için uygulanırken, 2014'te yapılan bir değişiklikle yaş sınırı 55'e çıkarılmıştı. Detaylar ve koşullar için tıklayın...
Geri Dön 17 Mart 2024 Pazar Önceki Yazılar