Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
10 Aralık 2023 Pazar

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'nın gündeminde bu hafta; Amsterdam'da düşen hız sınırı, artan zatürre vakaları ve İngiliz Kraliyet Ailesi'yle ilgili kitabın toplatılması vardı. İşte yaşananlar...

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

İngiltere Kraliyet Ailesi’yle ilgili 'Endgame' isimli kitap içeriğindeki ırkçı ifadeler nedeniyle piyasadan toplatıldı. Kitabın yazarı Omid Scobie, kendi yazdığı versiyonda söz konusu ırkçı ifadelerin olmadığını savundu. Hollandalı yayıncı baskı hatası nedeniyle kitabın toplatıldığını savunurken, medya kuruluşları satışları artırmak için bir strateji olduğunu ileri sürdü.

Afet uyarı sistemi test edildi

Hollanda’da afet uyarı sistemi olarak bilinen NL uygulaması ülke genelinde test edildi. Herkesin cep telefonuna uyarı mesajı gönderildi. Bu uygulama her yıl haziran ve aralık aylarının ilk pazartesi test ediliyor. Sözkonusu uygulama yangın, sel, fırtına gibi doğal afetlerde kullanılacak.

Tren seferleri artırıldı

Hollanda Demiryolları (NS), tren seferlerinin çok sayıda güzergahta genişletildiğini duyurdu. Hafta içi 1.800’den fazla trenle hizmet verilecek. Ayrıca yapılan açıklamada, Breda ile Amsterdam arasındaki Intercity Direct olarak bilinen hızlı trenin yeniden hizmet vermeye başladığı belirtildi.

Amsterdam’da hız sınırı 30 kilometreye düştü

Başkent Amsterdam’da cuma günü itibarıyla hız sınırı saatte 30 kilometreye düştü. Amsterdam Belediyesi, yeni hız sınırın kentin yüzde 80’inde geçerli olacağını, şehirdeki trafik güvenliğinin artırılmak istendiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Paris uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, Noel döneminde terör tehdidin artığına dikkat çekerek, Paris’e yönelik seyahat uyarısındaki riski yükseltti. Bakanlık uyarısında, özellikle Paris’te saldırı riskinin yüksek olduğunu, gidenlerin kalabalık alanlardan uzak durması gerektiğini bildirdi.

Zatürre vakalarında korkutan artış

Halk Sağlığı Enstitüsü, ülke genelinde çocuklar arasında zatürre vakalarının artığı bildirildi. Yapılan açıklamada, hastalığın 5 ila 14 yaş arası çocuklarda yayıldığı, her 100 bin çocuktan 130’unun zatürre olduğu aktarıldı.

Geri Dön 10 Aralık 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN