Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
23 Mart 2024 Cumartesi

Yasa geçti: Esrar 1 Nisan'dan itibaren serbest

Almanya'da, Federal Meclis'te şubat ayında onaylanan ve dün Eyaletler Meclisi'nden de geçen esrar yasası, 1 Nisan itibarıyla yürürlüğe girecek.

Yasa geçti: Esrar 1 Nisan'dan itibaren serbest

Bu yeni düzenleme, Almanya'daki esrar politikasında radikal bir değişikliği temsil ediyor. Yetişkin bireylerin belli koşullar altında esrar tüketmelerine ve kişisel kullanım için belli miktarlarda esrar yetiştirmelerine imkan tanıyan yasa, esrarın tüketimi ve dağıtımını düzenleyen çığır açıcı maddeler içeriyor.

SPD'li Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, yasanın Almanya'da zaten var olan esrar tüketim gerçeğini kabul ederek karaborsayla mücadeleyi hedeflediğini belirtiyor. Lauterbach'a göre, esrar tüketimi son yıllarda hızla arttı ve bu durum, uyuşturucu politikasında yeni bir yaklaşımı gerektiriyor. Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann da, esrara karşı eski baskıcı politikaların başarısız olduğunu ve yeni bir politikanın zamanının geldiğini ifade ediyor.

Ancak, yasa çeşitli eleştirilerle de karşılaşıyor. Bavyera Sağlık Bakanı Judith Gerlach, yasanın eyaletlere büyük idari yük getirdiğini belirtirken, CDU lideri Friedrich Merz ve diğer muhalefet üyeleri, esrarın yasallaştırılmasının toplum üzerinde olumsuz etkileri olacağını savunuyorlar. Merz, CDU/CSU'nun iktidara gelmesi durumunda bu yasayı iptal edeceğini açıkladı.

Yeni yasa kapsamında, yetişkinlerin üstünde 25 gram esrar taşımalarına ve kişisel ihtiyaç için evde üç kenevir bitkisi yetiştirmelerine izin verilecek. Ayrıca, 1 Temmuz'dan itibaren 'esrar kulüpleri' adı verilen ve ticari olmayan derneklerin kurulmasına ve bu derneklerde üyelerine esrar satışına izin verilecek. Bu kulüpler, üyelerine ayda maksimum 50 gram esrar sağlayabilecek. 18 yaş altı bireyler için esrar satışı ve tüketimi yasak olacak.

Geri Dön 23 Mart 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN