Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
26 Ağustos 2022 Cuma

Birlik partileri katkı payının kaldırılmasını istiyor

Federal hükûmetin, doğalgaz için kilovatsaat başına 2,419 cent katkı payı ödenmesini kararına Birlik partilerinden tepki geldi. Meclise önümüzdeki hafta önerge sunulacak.

CDU Genel Sekreteri Mario Czaja, doğalgaz katkı payı kararının geri geçilmesi için Federal Meclis’e gelecek hafta bir önerge sunacaklarını duyurdu. Doğalgaz katkı payının en çok düşük ve orta gelirli kişileri ve KOBİ’leri olumsuz etkileyeciğini söyleyen Czaja, “Katkı payı son derece adaletsiz, kesinlikle kaldırılmalı” dedi. Bununla birlikte Tüketici Koruma Derneği de acil bir enerji zirvesi çağrısında bulundu. 

CDU’lu eski Sağlık Bakanı Jens Spahn da Twitter’da yaptığı paylaşımda, vatandaşların vergileriyle bazı enerji şirketlerinin kârlarının da güvence altına alındığını yazdı. Katıldığı N-tv yayınında ise Spahn, “Bu doğalgaz vergisi tamamen bir kaos vergisine dönüştü. Önce gaz fiyatı artırılacak, ardından şirketler bu ek katkı kayından faydalanacak. Sonra da gazdaki katma değer vergisi düşürülecek. Her bakımdan yanlış bir yol izleniyor. Kötü hazırlanmış ve hatalarla dolu bir yasa” dedi.

Spahn, ayrıca hükümetin çelişkili davrandığınına dikkati çekti ve”Hem her kilovatsaatin önemli olduğunu söyleyip hem de kış ortasında 3 nükleer santrali kapatamayız” dedi.

Sol Parti’den de destek geldi

CDU ve CSU’nun doğal gaz katlı payının geri çekilmesi çağrısına Sol Parti’den de destek geldi.

Sol Parti Meclis Grup Başkanı Dietmar Bartsch, “Düzenleme bariz hatalarla dolu. Birlik Partilerini bu öneride memnuniyetle destekliyoruz” dedi. Bartsch, ayrıca Yeşil Gençlik (die Grüne Jugend) doğal gaz katkı payına karşı sokağa çıkmak isterse, Federal Meclis'teki trafik ışığı çoğunluğunun sallanabileceğini savundu.

Koalisyon savunmada

SPD Eş Genel Başkanı Saskia Esken ise, Birliği enerji güvenliği konularında sorumsuzca hareket etmekle suçladı. Esken, Twitter'da mart ayında CDU politikacıları Merz ve Spahn'ın acil bir gaz ambargosu çağrısında bulunduğunu ve şimdi ise doğalgaz katkı payını engellemek istemekle suçladı. 

Öte yandan Ekonomi Bakanı Robert Habeck de katkı payını savundu. Bakan Habeck, “Yasanın arz güvenliğine hizmet ediyor” dedi.

Yeşil Gençlik’ten Habeck’e tepki

Yeşil Gençlik, kendi partisinden olan Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck’inin doğalgaz katkı payını sert şekilde eleştirdi. Yeşil Gençlik Sözcüsü Sarah-Lee Heinrich, Der Spiegel’e verdiği demeçte şöyle dedi:

Hükûmet kâr edenlerin hakkına değil, halkın refahına odaklanmalı. Doğalgaz katkı payı en başından beri yanlıştı. Kriz döneminde aşırı kâr eden şirketlerin zararlarını vatandaşların üstlenmesinin beklenemez. Hükûmet, kışı nasıl atlatacağını bilmeyen insanlara bunu açıklayamaz.

SPD içinden katkı payına tepki

SPD Genel Sekreteri Kevin Kühnert de muhalefet gibi doğal gaz katkı payını eleştirdi. Kühnert, “Yüksek kâr eden şirketler bile gaz katkı payından faydalanabiliyorsa, o zaman Almanya’da tüketiciler değil, mal sahiplerinin karları güvence altına alıyor demektir” dedi. 

Geri Dön 26 Ağustos 2022 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN