Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
30 Ocak 2024 Salı

Uyku sorunları, ilaç ve kokain tüketimi arttı

İsviçre'de yapılan araştırma; uyku sorunları yaşayanların, ilaç kullananların ve kokain tüketiminin arttığını ortaya koydu. Doğum kontrolü haplarına ilgi azaldı, prezervatif yaygınlaştı.

İsviçre Sağlık Araştırması 2022 raporları yayımlandı. Rapor, ülkedeye yaşayan her 2 kişiden 1'inin, haftada en az bir kez ilaç aldığını ortaya koydu. Bu oran 30 yıl önce sadece yüzde 38 olarak kayıtlara geçmişti. En sık kullanılan ilaç ağrı kesiciler olurken, kadınların erkeklere göre çok daha fazla ilaç tükettiği belirtildi.  

Ayrıca her 3kişiden 1'inin uyku sorunu yaşadığı, uyku problemlerinin yaşla birlikte artığı kaydedildi.

Doğum kontrol haplarına ilgi azaldı, prezervatif kullanımı arttı

Doğum kontrol haplarına yönelik ilgilinin de azaldığı dikkat çekti. Söz konusu hapları, 2002’de, 15-24 yaş arası kadınların yüzde 43’ü tüketirken, bu oran 2022’de, yüzde 24’e kadar düştü. Doğum kontrol yöntemi olarak prezervatif ve spiral kullanımı arttı.

Gençlerin yüzde 3'ü kokain kullanıyor

Gençler arasında kokain kullanımı da artış gösterdi. 2002 yılında, 15-34 yaş arası gençlerin sadece yüzde 1’i kokain kullanırken, bu oran 2022’de yüzde 3’e çıktı.

Görme bozuklukları da arttı

Son 30 yılda göz bozukluğu yaşayan kişilerin oranı da artış gösterdi. Gözlük ya da kontak lens kullanan kişilerin oranı yüzde 59’dan yüzde 68’e çıktı. En sert artış uzağı görme bozuklukluklarında yaşandı.

Geri Dön 30 Ocak 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN