Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
04 Eylül 2023 Pazartesi

Sendikalar Birliği'nden 'grev' tehdidi

İsviçre Sendikalar Birliği, yüzde 5 oranında maaş zammı yapılmadığı takdirde greve çıkacaklarını söyledi.

İsviçre'de enflasyon, yaşam maliyetlerini artırırken, ücretlerin alım gücü üst üste 3 yıldır azalıyor. Sendikalar federasyonu, tüm çalışanlar için yüzde 5 oranında ücret artışı talep etti ve aksi takdirde greve çıkacaklarını söyledi.

"2'nci Dünya Savaşı'ndan beri görülmedi"

İsviçre Sendikalar Birliği (SGB), Bern'de düzenlediği basın toplantısında taleplerini açıkladı. SGB, işverenlerin nitelikli işgücü eksikliği yaşadıkları hâlde kârlarını artırdıklarını vurguladı. SGB'ye göre, 2023 yılında reel ücretler üst üste 3 yıl düşerken, ürün fiyatları ve üretkenlik arttı. Bu durumun tersine çevrilmesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, ücretlerin 3 yıl üst üste düşmesinin 2'nci Dünya Savaşı'ndan beri görülmediği belirtildi.

SGB yetkilileri açıklamalarında, "İsviçre ekonomisi canlanıyor, işsizlik düşüyor ancak ücretler 2020'dekine kıyasla neredeyse yüzde 3 oranında düştü. İyi giden ekonomik durumdan çalışanlar yeterince faydalanamıyor. Ancak şirketler, artan satışlardan ve kâr marjlarından yarar sağlayabiliyorlar" ifadesine yer verildi.

SGB, yüzde 5 ücret artışı taleplerini çeşitli kriterler ve sebeplerle destekledi:

  • Tüm ürün fiyatları arttı.
  • Verimlilik arttı.
  • Ekonomi iyi durumda.
  • İşsizlik düşük.
  • Birçok şirket büyük karlar elde etti.
  • 2024'te KDV yüzde 0,4 artacak.
  • Çalışanlar iyi ekonomiden yeterince yararlanamadı.
  • Nüfusun mali durumu belirgin şekilde kötüleşti.
  • İşverenler özellikle üst düzey yöneticilerin maaşlarına zam yapacaklar.
  • Günlük tüketim ürünleri, sigorta primleri ve kira ücretleri arttı, alım gücü düştü.

Sendika federasyonu, nüfusun mali durumunun gözle görülür şekilde kötüleştiğine dikkat çekerek ücretlerin enflasyon ve işgücü verimliliği kadar hızlı artması gerektiğini ifade ediyor.

SGB daha önce yaptığı açıklamalarda, 2024'te İsviçre'de kira ve sağlık sigortası primlerinin artacağını belirtti. İki çocuklu bir çiftin maaş artışı olmadan önümüzdeki yıl 3 bin franklık bir gelir eksikliği yaşayabileceği tahmin ediliyor.

SGB, toplu sözleşme görüşmelerinde ücret artış taleplerinin kabul edilmemesi durumunda grev kararı alacaklarını açıkladı.

Geri Dön 04 Eylül 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN