Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Eylül 2023 Pazartesi

Katolik Kilisesi'ne 'cinsel istismar' soruşturması

İsviçre Piskoposlar Konferansı, İsviçre'deki üst düzey Katolik din adamları hakkında cinsel istismar iddiaları üzerine Vatikan tarafından başlatılacak bir soruşturmaya yeşil ışık yakıldığını açıkladı. 

Katolik Kilisesi'ne 'cinsel istismar' soruşturması

Konferans, cinsel istismar iddialarını örtbas etmekle suçlanan bazı din adamları hakkında soruşturma talimatı verildiğini belirtti.

Associated Press'in bildirdiğine göre, özellikle istismar olaylarını gizlemekle itham edilen bu kişilere yönelik ciddi suçlamalar bulunuyor. Konferans tarafından yapılan açıklamada, "Bazıları hakkında geçmişte kendilerinin de cinsel saldırılarda bulunduklarına dair suçlamalar var" ifadelerine yer verildi.

Piskoposlar Konferansı'na göre, Vatikan, Mayıs ayında bu iddiaları içeren bir mektup aldı ve ardından Haziran ayında İsviçreli Piskopos Joseph Bonnemain'i soruşturmanın başına getirdi. Açıklamada, Bonnemain'in kilise içindeki cinsel istismarları soruşturmak konusunda deneyime sahip olduğu kaydedildi.

İddiaların ilk kez Pazar günü bir gazetenin haberiyle gün yüzüne çıktığını doğrulayan rahip Nicolas Betticher, söz konusu mektubu yazdığını belirtti. Blick gazetesinin ele geçirdiği mektupta altı piskoposun cinsel istismar vakalarını gizlemekle suçlandığı ifade ediliyor. Ayrıca bir piskoposun ve üç rahibin gençlere cinsel tacizde bulunmakla suçlandığı iddia ediliyor.

Papa Francis'in, din adamlarına cinsel istismar iddialarını açıklamaları çağrısının bu mektubun yazılmasını teşvik ettiğini belirten Betticher, ayrıca cinsel istismar iddialarıyla ilgili yıllarca süren sessizliğin mağdurları ve ailelerini adalet ve gerçeği açığa çıkarma çabalarını etkilediğinden endişe ettiğini ifade etti.

Geri Dön 11 Eylül 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN