Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
10 Haziran 2024 Pazartesi

İsviçre'de dört referandum

İsviçre'de yapılan dört referandumda, 'zenginler için vergi indirimi', 'ilk saat ücretsiz otopark', 'yabancıların siyasi haklarının genişletilmesi' ve 'nefret sembollerinin kamusal alanda kullanımı' oylandı.

İsviçre'de dört referandum

İsviçre'de pazar günü dört ayrı konuda referandum düzenlendi. Ticino kantonunda zenginler için vergi indirimini öngören ve üst düzey yöneticiler için kantonu 'daha cazip hâle' getirmesi planlanan kanun değişikliği onaylandı. Fribourg'da da ilk saat ücretsiz otopark uygulaması kabul edildi. Fribourg Belediyesi önümüzdeki iki yıl içinde gerekli düzenlemeleri yapacaklarını söyledi. Cenevre'de yapılan iki referandumdan ilkinde yabancıların siyasi haklarının genişletilmesi önerisi reddedilirken; diğer oylamada nefret sembollerinin açık alanda kullanımı yasaklandı.

Ticino'da zenginler için vergi indirimi

İsviçre'nin Ticino kantonunda yüksek gelirli vatandaşlar için vergi indirimi yapılacak. Pazar günü yapılan referandumda seçmenler, kanun değişikliğini onayladı. Ayrıca kanton çalışanlarının emeklilik kesintilerine yönelik telafi tedbirleri de kabul edildi. yüzde 49,32 katılım oranıyla, 60 bin 581 kişi yeni vergi yasasını desteklerken, 45 bin 908 kişi karşı oy kullandı. Yeni yasa, en yüksek gelir vergisi oranını 2030 yılına kadar her yıl yüzde 0,5 azaltarak yüzde 15'ten yüzde 12'ye indirmeyi hedefliyor. Bu, yüksek gelir gruplarının vergi yükünü azaltarak kantonu üst düzey yöneticiler için daha cazip hâle getirecek.

Fribourg'da "ilk saat ücretsiz otopark"

Fribourg şehrinde seçmenler, ilk saat ücretsiz otopark uygulamasını onayladı. Bu girişim, Sanatçılar Partisi, meslek dernekleri ve İsviçre Otomobil Derneği (TCS) tarafından desteklendi ve Pazar günü yapılan oylamada yüzde 57,7 oyla kabul edildi. Fribourg Belediye Başkanı Thierry Steiert, halkın kararını dikkate alacaklarını ve önümüzdeki iki yıl içinde düzenlemeleri yapacaklarını belirtti. Şubat ayında şehir meclisi bu girişimi reddetmişti, ancak referandum sonucunda kabul edildi.

Cenevre'de yabancıların siyasi haklarının genişletilmesi reddedildi

Cenevre'de seçmenler, yabancıların siyasi haklarının genişletilmesi önerisini reddetti. "Burada bir hayat, burada bir oy" adlı sol görüşlü girişim yüzde 61 oyla reddedildi. Katılım oranı, yüzde 46 oldu. Bu anayasa değişikliği, en az 8 yıldır İsviçre'de ikâmet eden yabancılara belediye ve kanton seviyesinde tam siyasi haklar vermeyi amaçlıyordu. Ancak seçmenler bu öneriyi kabul etmedi.

Cenevre'de nefret sembollerine yasak

Cenevre'de nefret sembollerinin kamuya açık alanlarda yasaklanması seçmenler tarafından kabul edildi. Nazi gamalı haçı gibi nefret sembollerinin yasaklanmasını içeren anayasa maddesi, yüzde 85 oyla onaylandı. Katılım oranı yüzde 46 oldu. Cenevre, bu yasaklamayı anayasasına ekleyen İsviçre'nin ilk kantonu oldu. Bu yeni madde, federal düzeyde böyle bir yasağın bulunmaması nedeniyle oluşan yasal boşluğu dolduruyor ve devletin ayrımcılık ve nefrete karşı bir politika uygulamasını talep eden ilk kanton olma özelliği taşıyor.

Geri Dön 10 Haziran 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN