Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
02 Haziran 2024 Pazar

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre'nin gündeminde bu hafta; lüks partide ırkçı slogan skandalı, kızamıkçık vakalarındaki artış ve sınır kontrolleri vardı. İşte yaşananlar...

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre'nin ilaç devi Roche'un iki tesisinde, en az 57 çalışanın kanserojen özellikteki bir gazla (etilen oksit) doğrudan temas ettiği tespit edildi.  Şirket, diğer çalışanların da bu gazla temas edip etmediğinin araştırıldığını doğrularken, sağlık riskinin yüksek olmadığını ileri sürdü. Soruşturmada, işçilerin gazı hatalı paketleme nedeniyle soluduğu ortaya çıktı. Şirket, olayın çalışanlar ve çevre için bir risk yaratmayacağını savundu.

Basel’de 13 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Bahar aylarının gelmesiyle ortaya çıkan ve zehriyle ağaçların ölümüne neden olan 'Anoplophora Chinensis' türü tırtıllar, İsviçre’nin Basel kentinde öğrencileri hastanelik etti. Bir okul gezisi sırasında ormanda zehirli tırtıllara dokunan 13 öğrencide aniden alerjik reaksiyonlar gelişti. Çocuklarda görme kaybının başlamasıyla öğretmenler acil yardım ekiplerini çağırdı. Helikopterlerle hastaneye kaldırılan çocuklarda geçici görme kaybı, nefes darlığı ve cilt kızarıkları tespit edildi.

Sylt 2.0: İsviçre’de lüks partide ırkçı slogan

Almanya'nın Sylt Adası'ndaki ırkçı görüntülerin ardından, İsviçre'nin Gunzwil kentindeki lüks bir partide de L'amour toujours şarkısı çalarken ırkçı sloganlar atıldı. DJ, şarkının tekrar tekrar çalınması talebini reddetti ve olaydan büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

Kızamıkçık vakalarında korkutan artış

İsviçre Federal Sağlık Dairesi, kızamıkçık vakalarının geçtiğimiz yıllara kıyasla arttığını açıkladı. Hastalığın bu yıl boyunca dalgalar halinde yayıldığı belirtildi. Kızamıkçığın özellikle çocuklar arasında yaygın olduğu, hamileler için ise tehlikeli olabileceği vurgulandı. 

İsviçreliler, Avrupa’nın en pahalı ilaçlarını kullanıyor

İsviçre'de yapılan bir araştırma, ülkedeki ilaç fiyatlarının Almanya'ya göre neredeyse iki kat pahalı olduğunu gösterdi. Santésuisse ve Interpharma tarafından yapılan Avrupa fiyat karşılaştırmasına göre, İsviçre’de benzer etken maddeli ilaçlar, komşu ülkelere göre yüzde 45,3 daha pahalı. Bu oran bazı jenerik ilaçlarda (muadil ilaçlar) yüzde 100’e kadar çıkıyor. Patentli ilaçlarda fiyat farkı yüzde 8,9 iken, patent süresi dolmuş ilaçlarda neredeyse yüzde 15'e kadar yükseliyor.

Sınır kontrolleri artacak

İsviçre Eyaletler Meclisi, artan terör tehdidi nedeniyle sınır kontrollerini artırma kararı aldı. Terör örgütü IŞİD'in Avrupa'da saldırı çağrısı yapması Eyaletler Meclisi'nin bu kararı almasında etkili oldu. İstihbarat servislerinin araştırmaları da uluslararası etkinliklerde terör riskinin yüksek olduğunu doğruladı. Avrupa Futbol Şampiyonası 14 Haziran'da, Paris Olimpiyatları ise 26 Temmuz'da başlayacak ve etkinlikler 8 Eylül'e kadar sürecek.

Geri Dön 02 Haziran 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN