Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
19 Mayıs 2024 Pazar

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre'nin gündeminde bu hafta; Eurovision, Zofingen'deki bıçaklı saldırı ve Gazze protestoları vardı. İşte yaşananlar...

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

68'inci Eurovision Şarkı Yarışması'nın kazananı, Nemo'nun The Code adlı şarkısıyla İsviçre oldu. İkinci sırada Hırvatistan, üçüncü sırada ise Ukrayna yer aldı. Nemo, yarışmayı kazandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada "İsviçre'de üçüncü cinsiyet tanınmıyor. Bunu değiştirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı. 24 yaşındaki şarkıcı, "Siyasetimizde de temsil edilmeye ihtiyacımız var. İnsanların görüldüklerini hissetmeleri gerçekten çok önemli" diye konuştu.

Ukraynalı erkekler korunma statüsünü kaybedebilir

Ukraynalı erkeklerin cepheye çağrılması nedeniyle, İsviçre'deki Ukrayna Büyükelçiliği geçtiğimiz aydan beri erkeklerin işlemlerini gerçekleştirmiyor.

İsviçreli siyasetçiler, 11 bin Ukraynalı erkeğin 'S' korunma statüsünün kaldırılması çağrısında bulundu. FDP'li Ulusal Meclis üyesi Christian Wasserfallen, korunma statüsünün kadınları, çocukları ve yaşlıları kapsaması gerektiğini belirterek, "Askerlik yapabilecek birinin koruma statüsü almasının haklı bir tarafı olamaz. Göçmen krizini daha da tırmandırmaya gerek yok" dedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Ukraynalıların en büyük önceliği vatanı korumak olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Mahkeme, yasa dışı ses kaydını yayanları uyardı

Aşı olmadığı gerekçesiyle işten çıkarılan bir kişi, mahkemede hakimin işveren aleyhindeki sözlerinin ses kaydını internette yayımladı. Mahkeme, yasa dışı ses kaydı paylaşan herkesin suçlu ilan edileceğini duyurdu.

Alerjen özellikli istilacı bitkiler yayılıyor

İsviçre'de yapılan araştırma, iklim değişikliği nedeniyle, bitkilerin polenlerini daha erken ve yoğun yaymasından dolayı alerjik hastalıkların arttığını ortaya koydu. Polen alerjisi ve saman nezlesi olanların oranının yüzde 20’ye kadar yükseldiği duyuruldu. Ayrıca artan hava kirliliğiyle birlikte astım hastalarının sayısının da artığı gözlemlendi.

Boğmaca vakaları iki katına çıktı

Avrupa genelinde boğmaca vakalarında artış olduğu duyuruldu. İsviçre Halk Sağlığı Dairesi, vaka sayısının 2023 yılına göre iki katına çıktığını açıkladı. Uzmanlar, boğmacanın 1 yaş altı ve yenidoğan bebeklerde solunum durmasına neden olabileceğini ve beyinde hasar oluşturabileceğini belirtti. Boğmacanın yetişkinleri de etkileyebileceği ve ilerlemesi durumunda kronik öksürüğe yol açabileceği ifade edildi

Bıçaklı saldırı: 6 kişi ağır yaralandı

Zofingen'de çarşamba günü öğlen saatlerinde bıçaklı saldırı meydana geldi. Saldırıda 6 kişi ağır yaralandı. İsmi açıklanmayan bir kişi, Zofingen Tren İstasyonu'nda insanlara bıçakla saldırdı. Saldırgan, bir okula doğru ilerlerken sokakta karşılaştığı 1'i öğretmen olmak üzere 6 kişiyi ağır yaraladı. Yoldan geçenler olayı basit bir sokak kavgası sanarak müdahale etmedi.

Basel Üniversitesi'nde giriş-çıkışlar kontrol edilecek

Basel Üniversitesi’nde geçtiğimiz hafta sonu yaşanan Gazze protestoları güvenlik önlemlerinin artırılmasına neden oldu. Basel polisi tarafından yapılan açıklamada, üniversite binalarının giriş ve çıkışlarında, gelecek haftadan itibaren güvenlik kontrollerinin başlayacağı duyuruldu.

Geri Dön 19 Mayıs 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN