Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
24 Aralık 2023 Pazar

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre'nin gündeminde bu hafta; kız çocuklarını kaçırarak fuhuşa zorlayan çete, kokainin yasallaşması önerisi ve AB tartışması vardı. İşte yaşananlar...

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

AB ülkelerindeki fiyat düzeyi 100 puan üzerinden hesaplandığında, İsviçre'deki fiyatlar 157,4 puanla yüzde 57 daha yüksek. İsviçre'de yaşayanlar, her ürün kategorisinde komşu ülkelere göre daha fazla para ödemek zorunda kalıyor. Ancak İsviçre, aynı zamanda dünyanın en yüksek maaşlarına sahip ülkelerinden biri.

İsviçrelilerden AB’ye yeşil ışık

Fikir Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırma, İsviçrelilerin yüzde 68’inin Avrupa Birliği’ne (AB) girişi desteklediğini ortaya koydu. Araştırmayı yürüten uzmanlar, uluslararası krizler nedeniyle İsviçre halkının 'güvenlik ihtiyacının' arttığını ve AB’yi bölgede önemli bir güç olarak gördüğünü belirtti.

Kız çocukları fuhuş çetelerinin hedefinde

İsviçre basınında çıkan haberler, İsviçreli genç kadınların ve kız çocuklarının Paris'teki fuhuş çetelerinin hedefinde olduğunu ortaya koydu. Polis birimleri çetenin hedefinde genç kadınların olduğunu, en az 10 vakanın kayıtlara geçtiğini doğruladı. Çetenin genç kadınları Paris’e bir partiye davet etme bahanesiyle bölgeye çektiği, alıkoyduğu, uyuşturucu ve alkole bağımlı hâle getirdiği açıklandı.

Bern’de kokainin yasallaşması planlanıyor

Bununla birlikte, ‘eğlence amaçlı kokain kullanımına’ yönelik pilot proje kapsamında, İsviçre'nin başkenti Bern'de kokainin yasallaşması planlanıyor. Parlamento öneriye destek verirken, şehir yönetimi ve Eyaletler Meclisi’nin konuya nasıl yaklaşacağı henüz netlik kazanmadı.

Enerji Bakanı: Nükleer santraller en az 60 yıl daha çalışacak

Enerji Bakanı Albert Rösti, nükleer santrallerin önemine vurgu yaparak 'en az 60 yıl daha' çalışacaklarını söyledi. Rösti, İsviçre’nin, 2035 yılına kadar elektrik üretiminde sıfır karbondioksit hedefi olduğunu vurguladı, “Bu nedenle nükleer santrallerde daha fazla elektrik üretilecek” diye konuştu.

Geri Dön 24 Aralık 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN