Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
17 Eylül 2023 Pazar

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre'nin gündeminde bu hafta, Katolik Kilisesi'ne cinsel istismar soruşturması ve incelenen belgelerde ortaya çıkan korkunç tablo vardı. İşte yaşananlar...

İsviçre'de bu hafta neler yaşandı?

İsviçre'de bu yıl 1864'ten bu yana en sıcak beşinci yazın yaşandığı bildirildi. İsviçre Federal Meteoroloji ve Klimatoloji Ofisi (MeteoSwiss), Copernicus İklim Değişikliği Servisi'nin verilerine dayanarak, bu yılın Avrupa'da 1940'tan bu yana en sıcak ağustos ayını yaşandığını açıkladı. 2023 yazının, küresel ortalamaya göre en sıcak yaz dönemi olduğu da belirtildi.

SWISS bagajsız uçtu

Zürih'ten Bilbao'ya giden İsviçre Havayolları (SWISS) uçağına, 'yer personeli sıkıntısı' nedeniyle bagajlar yüklenemedi. Yolcular, İspanya'da iki saat bagaj beklemek zorunda kaldı.

Katolik Kilisesi'ne 'cinsel istismar' soruşturması

İsviçre Piskoposlar Konferansı, İsviçre'deki üst düzey Katolik din adamları hakkında cinsel istismar iddiaları üzerine Vatikan tarafından başlatılacak bir soruşturmaya yeşil ışık yakıldığını açıkladı. Konferans, cinsel istismar iddialarını örtbas etmekle suçlanan bazı din adamları hakkında soruşturma talimatı verildiğini belirtti.

Zürih Üniversitesi’nden gelen araştırmacılar da belgeleri inceledi. İnceleme sonucunda Katolik Kilisesi’nde 1950’lerin ortasından bu yana 1.002 cinsel istismar vakasının yaşandığı, bunların yüzde 75’inin çocuğun cinsel istismarı olduğu ortaya çıktı. Cinsel istismar vakalarının yüzde 30'unun okullar ve evler gibi yerlerde gerçekleştiği ortaya çıktı. Araştırmacılar, konuyla ilgili bilgi ve belgeleri toplamaya devam ettiklerini ancak birçok belgenin delilleri yok etmek amacıyla imha edildiğini bildirdi. Çalışmayı yürüten Profesör Monika Dommann ve Profesör Marietta Meier, tespit edilen vakaların "buzdağının görünen yüzü" olduğunu vurgulayarak, sorunun boyutunun daha da büyük olabileceğini belirtti.

Sürücüsüz trenler dönemi

İsviçre’de ekim ayının ikinci haftasından itibaren, Bern-Solothurn bölgesinde başlayacak test sürüşlerinde, sürücüsüz otonom trenler denenecek.

Geri Dön 17 Eylül 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN