Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
18 Aralık 2023 Pazartesi

Fiyatlar Avrupa'nın 1,5 katı

AB ülkelerindeki fiyat düzeyi 100 puan üzerinden hesaplandığında, İsviçre'deki fiyatlar 157,4 puanla yüzde 57 daha yüksek. 

Fiyatlar Avrupa'nın 1,5 katı

İsviçre'de yaşam maliyeti her geçen gün artıyor. Özellikle SBB biletleri, toplu taşıma araçları, alkollü içecekler, kira ve gıda ürünlerinin fiyatlarındaki artış dikkat çekici. Federal İstatistik Dairesi'nin Avrupa Birliği İstatistik Ofisi'ne referansla yayınladığı 2022 yılı geçici verilerine göre, İsviçre'deki ürün fiyatları, birçok Avrupa ülkesine kıyasla daha yüksek. İsviçre'den daha pahalı olan tek Avrupa ülkesi İzlanda olarak belirtilirken, özellikle gıda ve kıyafet gibi ürünlerde diğer Avrupa ülkelerinin İsviçre'ye göre çok daha düşük fiyatlar sunduğu görülüyor.

AB ülkelerindeki fiyat düzeyi 100 puan üzerinden hesaplandığında, İsviçre'deki fiyatlar 157,4 puanla neredeyse yüzde 50 daha yüksek. İsviçre'de yaşayanlar, her ürün kategorisinde komşu ülkelere göre daha fazla para ödemek zorunda kalıyor. Ancak İsviçre, aynı zamanda dünyanın en yüksek maaşlarına sahip ülkelerinden biri. Diğer Avrupa ülkelerinde ise enflasyon oranı oldukça yüksek, bu da bazı durumlarda fiyat oranlarını biraz eşitlemiş oluyor.

Bununla birlikte, sağlık hizmetleri, eğitim ve et ürünleri gibi bazı kategorilerde fiyatlar, komşu ülkelere göre iki veya üç kat daha yüksek. Ayrıca konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar kategorisinde de fiyatlar oldukça yüksek seviyede.

Geri Dön 18 Aralık 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN