Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
12 Haziran 2023 Pazartesi

Düşük ücret ve ayrımcılığa karşı feminist grev

İsviçre'de kadınlar ücretler ve çalışma koşullarındaki ayrımcılığa karşı ulusal greve gidecek.

İsviçre Sendikalar Federasyonu, ayrımcılık, kadınların düşük emeklilik ve ücretlerle ilgili sıkıntıları nedeniyle 14 Temmuz'da üçüncü büyük greve gideceklerini duyurdu. Grevin ismi ise ‘feminist grev’ olarak açıklandı.

Adil ücret, emeklilik maaşında artış, çalışma saatleri…

Euronews’te yer alan habere göre, grev ile dile getirilecek olan talepler şöyle:

Sendikaların grev için sıraladıkları talep listenin başını eşit ücret çekiyor. Bu talep kapsamında özellikle kadınların yoğun olarak istihdam edildiği 4,500 frank olan asgari ücretin (staj yapanlar için 5 bin frank) yanı sıra düşük ve orta ücretli sektörlerde iyileştirme isteniyor.

Adil ücret, emeklilik yaşı yükseltilmeden emeklilik maaşında artış ve çalışma saatlerinin aile hayatına uygun olması da dile getirilen taleplerden bazıları.

Çalışma saatleri açısından yarı zamanlı ya da eksik istihdamın yarattığı zorlukları bertaraf etmek için tam günlük çalışmanın haftada 35 saatten 30 saate düşürülmesi talep ediliyor.

Sendikalar ayrıca çocuk bakımının kamu sektörü tarafından finanse edilmesi, profesyonel ortamlarda cinsel taciz ve cinsiyetçiliğin önlenmesi gibi konuları da öne çıkarıyor.

Geri Dön 12 Haziran 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN