Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
21 Ağustos 2023 Pazartesi

Cenevre'de çalınan tarihi eser Londra'da bulundu

İsviçre'nin Cenevre kentindeki müzeden çalınan 2 milyon sterlin değerindeki tarihi eserlerden biri Londra'da yakalandı.

Londra Metropolitan Polis Teşkilatı, 2019 yılında İsviçre'nin Cenevre kentindeki bir müzeden çalınan ve 3,5 milyon sterlin değerindeki üç tarihi eserden biri olan 15. yüzyıldan kalma Çin Ming hanedanı dönemine ait porselen vazonun Londra'da ele geçirildiğini duyurdu. Polis teşkilatının açıklamasına göre, vazo 2021 yılında Londra'da gerçekleştirilen bir operasyon sonucu bulundu. Bu gelişmeyle ilgili olarak üç kişi suçlu bulundu ve duruşma sonucunda hapis cezasına çarptırıldı.

Vazonun nerede olduğunun belirlenmesi, 2020 yılında bir müzayede evine gönderilen bir fiyat belirleme talebi e-postasıyla başladı. Müzayede evi, vazonun çalıntı olduğunu fark ederek Londra polisiyle iletişime geçti. İngiliz polisi, e-postanın gönderildiği adresi belirleyerek David Lamming adlı kişiye alıcı gibi yaklaşarak vazo teklif etti. Vazo, 450 bin sterlin karşılığında Lamming tarafından satılmak istendiği sırada polis tarafından yakalandı. Operasyon sırasında diğer şüpheliler de gözaltına alındı.

Açıklamada ayrıca, 2021 yılında vazonun İsviçre'ye teslim edildiği ve üç şüphelinin de çalıntı tarihi eserleri satma suçu nedeniyle hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi. Vazonun gerçek değeri olan 2 milyon sterlin de vurgulandı. Polis, bu operasyonun ve yargılama sürecinin 4 yıldır İsviçreli kurumlarla birlikte yürütüldüğünü açıkladı.

Ayrıca, 2019 yılında Cenevre'deki müzeden kaybolan üçüncü eserin henüz bulunamadığını belirten polis, bu üçüncü eserin bulunmasına yardımcı olanlara 10 bin sterlin ödül verileceğini duyurdu. Cenevre'deki Uzak Doğu Sanatı Müzesi'nden çalınan üç eserin toplam değerinin 3,5 milyon sterlin olduğu belirtilmişti.

Geri Dön 21 Ağustos 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN