Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
09 Haziran 2024 Pazar

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İngiltere'nin gündeminde bu hafta; seçimler öncesi iki partinin vaatleri, aşırı sağcıların eylemi ve Kral Charles portreli banknotların dolaşıma girmesi vardı. İşte yaşananlar...

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İngiltere'de Muhafazakar Parti, Eşitlik Yasası'nı yeniden yazarak cinsiyet korumalarının yalnızca biyolojik cinsiyete göre uygulanmasını önerdi. Başbakan Rishi Sunak, "kadınların ve kız çocuklarının güvenliği" için cinsiyet ve cinsiyet kimliği tanımlarındaki karışıklığın giderilmesi gerektiğini belirtti. Karşıt görüşlüler ise Muhafazakar Parti'yi oy toplamak için trans bireyleri hedef almakla suçluyor.

İngiliz bankasına ABD'de 'terör finansmanı' suçlaması

İngiliz bankası Standard Chartered, ABD yargısı tarafından terör gruplarının finansörleri için milyarlarca dolarlık işlem gerçekleştirmekle suçlanıyor. Standard Chartered, bu iddiaları reddetti ve önceki iddiaların ABD yetkilileri tarafından "tamamen çürütüldüğünü" belirtti. 2012 ve 2019'da İran ve diğer ülkelere yönelik yaptırımları ihlal ettiği için toplamda 1,7 milyar dolardan fazla ceza ödeyen banka, terör örgütleri için işlem yaptığını kabul etmedi.

Londra'da aşırı sağcılardan İslam ve göçmen karşıtı eylem

Başkent Londra’da, aşırı sağcı siyasetçi Tommy Robinson liderliğinde göçmen ve İslam karşıtı bir protesto düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı gösteride, eylemciler "Ülkemizi geri istiyoruz" yazılı pankartlar taşıdı ve "Burası Londra, Londonistan değil" sloganları attı. İngiliz basını, nefret söylemleri nedeniyle olayı endişe verici olarak değerlendirdi.

Sunak ve Starmer karşı karşıya geldi

4 Temmuz seçimleri öncesi Muhafazakar Partili Başbakan Rishi Sunak ile İşçi Partisi lideri Keir Starmer, BBC'deki tartışma programında karşı karşıya geldi. Sağlık ve göç konularındaki sert tartışmalar sırasında gergin anlar yaşandı. Tartışma, Sunak'ın finansman krizini çözmek için hane başına vergileri yılda 2 bin sterlin artırma önerisiyle başladı. Starmer, bu öneriyi "zırvalık" olarak nitelendirdi. Ayrıca hükûmetin Ruanda Planı da sert tartışmalara yol açtı ve planın insan ticaretini artıracağı ifade edildi.

İşçi Partisi, kalp hastalıkları gibi bazı bölümlerden randevu almak için bekleme süresinin bir yıla kadar uzadığını eleştirirken, Sunak bu durumu sağlık çalışanlarının grevlerine bağlayarak hükûmetin sorumlu tutulamayacağını savundu.

İki partiden ekonomik vaatler

İki parti arasında ekonomik vaatler de kızıştı. İşçi Partisi vatandaşları ev sahibi yapmayı hedeflerken, Muhafazakarlar çocuk yardımı vergisinde kolaylık vaat ediyor.

Kral Charles'ın portresini taşıyan banknotlar dolaşımda

İngiltere Merkez Bankası, Kral Charles’ın portresinin yer aldığı yeni 5, 10, 20 ve 50 sterlinlik banknotların dolaşıma girdiğini açıkladı. Kraliçe II. Elizabeth’in portresini taşıyan kağıt paraların ise kullanılmaya devam edeceği belirtildi. Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, "Tarihi bir ana tanıklık ediyoruz" dedi.

Nüksetme riski olan meme kanseri tespit edilebilecek

İngiliz bilim insanları tarafından yapılan bir araştırma, yeni bir kan testi ile nüksetme riski olan meme kanserinin önceden tespit edilebileceğini gösterdi. Araştırmada, bu "aşırı hassas" kan testinin yüzde 100’e kadar doğru tespitlerde bulunduğu ve meme kanseri vakalarında devrim yaratacağı belirtildi.

Geri Dön 09 Haziran 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN