Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
05 Mayıs 2024 Pazar

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İngiltere'nin gündeminde bu hafta; yerel seçimler, İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf'un istifası ve düzensiz göç vardı. İşte yaşananlar...

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İskoçya'nın ilk Müslüman Başbakanı Hamza Yusuf, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Yusuf, istifasını Edinburgh’ta başkanlık resmi konutunda duyurdu. Yusuf'un istifa kararı, partisi SNP ile İskoçya Yeşiller Partisinin, güç paylaşımı anlaşmasını geçen hafta bitirdiklerini açıklamasından sonra geldi. Yusuf, yalnızca iktidarda kalabilmek için ilkelerinden taviz vermeyeceğini vurgulayarak, görevine devam etmemeyi tercih ettiğini açıkladı. Birleşik Krallık’ın çok kültürlülük konusunda bir başarı örneği olduğunu hatırlatan Yusuf, "İngiltere Başbakanı Hindu, Londra Belediye Başkanı Müslüman, Galler Bölgesel Başbakanı ise Afrika kökenli bu önemli bir gösterge" dedi.

Düzensiz göçmen tartışması büyüyor

İngitere ile İrlanda arasındaki düzensiz göçmen tartışması büyüyor. İrlanda, yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. İrlanda Başbakanı Simon Harris, geçtiğimiz hafta, İngiltere’nin Ruanda Planı’nı eleştirerek, sığınmacıların rotayı İrlanda’ya çevirdiğini duyurmuştu. İngiltere ise hiçbir sığınmacının kabul edilmeyeceğini açıklamıştı. İrlanda basınının haberlerine göre, İrlanda Başbakanı Harris, Adalet Bakanlığından, İngiltere üzerinden gelen sığınmacıların geri gönderilmesi için mevcut yasaların yeniden düzenlenmesi amacıyla kabineye teklif getirilmesini istedi.

Ruanda Planı başladı: İlk sığınmacı 'gönüllü' gönderildi

İngiltere, düzensiz göçmenleri Ruanda'ya gönderme yasasının onaylanmasının ardından, dün ilk sığınmacıyı 'gönüllü' olarak Ruanda'ya gönderdiğini açıkladı. Hükûmet, bu işlemin gönüllü olmasının yanı sıra, önümüzdeki aylarda zorunlu sınır dışı işlemlerinin de başlatılacağını duyurdu.

İngiltere’de protesto: 45 kişi gözaltına alında

İngiltere'de, sığınmacıları Dorset kıyısında bulunan Bibby Stockholm gemisine taşıyan otobüse engel olmaya çalışan 45 kişi gözaltına alındı. Southwark polisi, sığınmacıların gemiye götürülmesi sırasında anayolun kapatıldığını, kolluk kuvvetlerinin işlerinin engellendiğini ve saldırı girişimi olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz hafta, en az sekiz sığınmacının daha Bibby Stockholm gemisine gönderileceği duyurulmuştu. Sığınmacılar, gemide geçen yıl bir kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, gemide konaklamak istemediklerini ifade etmişlerdi.

İngiltere ve Galler'de yerel seçim

İngiltere ve Galler'de yerel seçimler tamamlandı. Seçmenler, 107 seçim bölgesinde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve Polis ve Suç Komiserleri (PCCs) için oy kullandı. resmi olmayan sonuçlara göre iktidardaki Muhafazakar Partinin belediye meclis üye sayısının düştüğü görüldü. Buna göre, halihazırda ana muhalefetteki İşçi Partisi 173 yeni sandalye ile belediye meclis üyesi sayısını 1026'ya yükseltirken, iktidardaki Muhafazakar Parti 448 sandalye kaybetti ve üye sayısı 479'a geriledi. Liberal Demokratlar 101, bağımsızlar 92 ve Yeşiller 65 yeni sandalye kazandı.

Londra’da kılıçlı saldırı: 1 çocuk öldü

Başkent Londra’da geçtiğimiz salı günü bir saldırı gerçekleşti. Kılıçlı bir adam, yoldan geçen kişilere ve polise saldırdı. Olay sırasında ikisi polis olmak üzere 5 kişi yaralanırken, 14 yaşında okula giden bir çocuk çok sayıda kılıç darbesi nedeniyle hayatını kaybetti.

Geri Dön 05 Mayıs 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN