Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
23 Ağustos 2023 Çarşamba

133 bin sığınma başvurusu sonuç bekliyor

İngiltere'de, 133 binden fazla sığınma başvurusunun sonuç beklediği ve bu durumun ülke bütçesine yıllık 3,6 milyar sterlin yük getirdiği açıklandı.

Kamu Politikaları Araştırma Enstitüsü (IPPR) tarafından hazırlanan bir rapora göre, İngiltere'de sığınma başvuru sisteminde çözüme ulaşmayı bekleyen 130 binden fazla başvuru, kalıcı bir soruna dönüşme riski taşıyor.

Rapor, başvuruların sonuçlanana kadar ülke ekonomisine maliyetinin 3,6 milyar sterlin olduğunu vurguluyor. 2018 yılında 299 olan kaçak göçmen sayısının, 2022'de 45 binlere yükseldiği belirtiliyor.

Raporda, geri gönderme merkezlerinde mart ayına kadar 1591 kişinin tutulduğu ve bu kişilerin devlete günlük 113 sterlin maliyeti olduğu ifade ediliyor. Sığınma talebinde bulunan bazı kişilerin otellere yerleştirildiği ve sadece otellere harcanan paranın 2,3 milyar sterlin olduğu belirtiliyor. Bir sığınmacının bir günlük otel maliyeti ise 90 sterlin olarak raporda yer alıyor.

Raporda ayrıca, 2022'de ülkeye gelen düzensiz göçmenlerin sayısının 2 bin olduğu ve bu kişilerin gönüllü olarak ülkelerine döndükleri belirtiliyor. İngiltere'nin sadece 12 kişiyi üçüncü ülkelere gönderdiği ifade ediliyor.

Sınır dışı işlemlerinin maliyetleri de raporda yer alıyor. Bir kişiyi sınır dışı etme maliyetinin ortalama 22 bin sterlin, gözaltı ve geri gönderme merkezinde tutmanın yıllık maliyetinin ortalama 7 bin sterlin, İçişleri Bakanlığı hizmetlerine maliyetinin 18 bin sterlin ve yasal masrafların ortalama 1000 sterlin olduğu belirtiliyor. Bir kişi üçüncü bir ülkeye gönderildiyse, ek 105 bin sterlinlik maliyetin de eklendiği ifade ediliyor.

Geri Dön 23 Ağustos 2023 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN