Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
30 Ocak 2024 Salı

Kadın yönetici oranı arttı ama erkek egemenliği sürüyor

Hollanda’da şirketlerde kadın yönetici oranının son 3 yılda arttı ancak yönetim kurullarındaki erkek egemenliği hâlen devam ediyor.

Sosyal ve Ekonomik İşler Konseyi tarafından 2 binden fazla şirkette yapılan araştırmayla hazırlanan rapora göre, Hollandalı şirketlerin yönetim kurulunda görev alan kadın sayısı yüzde 14,7’ye kadar yükseldi. Bu oran, 2020 yılında yüzde 13,8 civarındaydı.

Denetleme kurullarındaki kadın oranı da yüzde 26,2’ye çıktı. Araştırmayı yürüten uzmanlar, hükûmetin, denetleme kurallarına kadın kotası uyguladığına dikkat çekti. Hollanda’da, borsada işlem gören şirketlerin, denetim kurullarının en az üçte biri kadın olmak zorunda.

Ayrıca Hollanda’da kadın yönetici oranının en düşük olduğu sektörün inşaat olduğu belirtili. Bu oran yönetim kurullarında yüzde 5,7, denetim kurullarında yaklaşık yüzde 11 bandında kaydedildi. En yüksek kadın yönetici oranının ise kültür, spor ve eğlence sektöründe faaliyet gösteren şirketlerde olduğu açıklandı. Bu şirketlerin yönetim kurullarının yüzde 31,8’inde kadınların göre aldığı dikkat çekti.

Geri Dön 30 Ocak 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN