Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
15 Haziran 2023 Perşembe

Hollandalılar gazetecilere güveniyor

Yapılan araştırmalara göre; Hollanda, halkın haberlere ve gazetecilere en çok güvendiği ülkelerin başında geliyor. En az güvenen ülke ise Yunanistan.

Reuters tarafından hazırlanan rapora göre Hollanda, halkın haberlere en çok güvendiği ülkelerden biri. Halkın yüzde 57’si haberlerin çoğuna, yüzde 65’i ise kendi okuduğu gazetelerdeki haberlere güvendiğini söylüyor. 

Reuters Gazetecilik Çalışmaları Enstitüsü tarafından 45 ülkenin verileri incelenerek hazırlanan Dijital Haber Raporu’na göre, haberlere güvenin en yüksek olduğu ülke yüzde 69 ile Finlandiya, en düşük olduğu ülke ise yüzde 19 ile Yunanistan oldu. Türkiye’de halkın yüzde 35’i, Almanya’da ise halkın yüzde 43’ü haberlere güvendiğini söyledi. 

Rapor, ayrıca genel olarak haberlere ve geleneksel medyaya ilginin düştüğünü ortaya koydu.  Facebook ve Twitter da geçen yıllara göre popülerliğini kaybederken, TikTok, özellikle 18-24 yaş grubunun en çok kullandığı haber kaynağı haline geldi. 

E-mail bültenleri yaygınlaşıyor

Öte yandan, e-mail haber bültenleri son yıllarda okurlar arasında yaygınlaşıyor. Türkiye’den araştırmaya katılanların yüzde 14’ü, dünya genelinde ise katılımcıların yüzde 17’si, haberlere düzenli olarak e-mail üzerinden ulaştığını söylüyor.

Siz de henüz değilseniz, Avrupadan Bülten'e abone olarak, gündemi her sabah e-posta kutunuzda bulabilirsiniz. Abone olmak için tıklayın.

Geri Dön 15 Haziran 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN