Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
02 Haziran 2024 Pazar

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'nın gündeminde bu hafta; sağ koalisyonun başbakan adayı, Schiphol Havalimanı'ndaki korkunç kaza ve Amsterdam'daki radar denetimi vardı. İşte yaşananlar...

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Kargo dağıtım şirketi PostNL, bağımsız kargo dağıtımcılarına az ödeme yaptığı şikâyetiyle yeniden mahkemeye çıkacak. Şikâyet, Kargo Dağıtım Çıkar Derneği (BVPD) tarafından yapıldı. Dernek, PostNL'nin bağımsız dağıtımcılarına aynı ücretle daha fazla iş yüklediğini iddia ediyor. Dava, BVPD Başkanı Ruud Wassenaar'ı da kapsıyor. Wassenaar, 15 yıl boyunca PostNL için çalıştı ve bu süre zarfında teslim edilmesi gereken paket sayısının 60 binden 340 bine çıktığını belirtti. Ancak düşük ücretler nedeniyle maluliyet sigortası veya emeklilik primi ödeyemediğini söyledi.

Sağ koalisyonun başbakan adayı belli oldu

Hollanda'da 6 ay süren görüşmeler sonunda, koalisyon ortakları eski Hollanda İstihbarat Teşkilatı Başkanı Dick Schoof’u başbakan adayı olarak açıkladı. Güvenlik ve mülteci krizi konularında yetkin bir isim olarak görülen Schoof, 2000 yılında hazırlanan Yabancılar Yasası’nın mimarlarından biri. İstihbarat Başkanlığı döneminde sosyal medyada sahte hesaplar aracılığıyla yüzlerce siyasetçi, dini lider ve aktivistin takip edildiği ortaya çıkmıştı. Aynı zamanda İşçi Partisi üyesi olan Schoof, siyasi çevrelerde sosyal demokrat duruşuyla tanınıyor.

Rotterdam'da hız sınırı 30 kilometreye düşüyor

Hollanda'nın Rotterdam kentinde hız sınırının saatte 30 kilometreye düşürüleceği duyuruldu. Yeni düzenleme, 115 caddede uygulanacak. Bu değişiklikle kazaların yüzde 20 ila yüzde 30 oranında engellenmesi ve gürültü kirliliğinin azaltılması hedefleniyor. Ancak, kuralların ne zaman yürürlüğe gireceği henüz belirtilmedi.

Amsterdam’da hız sınırına dikkat: Radar denetimi başladı

Amsterdam’da hız sınırı saatte 30 kilometre olan bölgelerde radar denetimleri 1 Haziran (dün) itibarıyla başladı. Hız sınırını aşanlar kamerayla tespit edilecek ve belirlenen lokasyonlarda en az iki ay boyunca kontroller yapılacak.

325 bin avroluk zararın suçu kediye atıldı

Dokkum Belediyesi’nde inşaat çalışmaları sırasında binaya giren ve günlerce yakalanamayan bir kedi, belediyeye 325 bin avro zarara yol açtı. Kedinin binadaki bir musluğu açarak su baskınına neden olduğu, bu nedenle mobilya ve yer döşemelerinin hasar gördüğü bildirildi. Meclis Üyesi Bert Koonstra, hasarın sigorta tarafından karşılanacağını belirterek, "Kedi olayı sonsuza kadar kapanmıştır" dedi. Ancak, musluğu gerçekten kedinin mi açtığı kanıtlanamadı.

Sanal dünyadan kaçanlar birleşti

Hollanda'da sanal dünyadan uzaklaşmak isteyenler "Çevrim Dışı Kulüp" (The Offline Club) adlı bir oluşum başlattı. Grup, her hafta farklı bir mekanda toplanarak telefon ve bilgisayarlardan uzaklaşıp sosyalleşiyor. Haftanın belirli günlerinde dijital detoks yapan üyeler, sanal dünya yerine gerçek arkadaşlıklar kurmayı tercih ediyor.

Veliler okulu bastı, derslere bir gün ara verildi

Limburg'da, telefonlarına el konulan öğrencilerin velilerinin okulu basması üzerine, eğitime bir gün ara verildi. Ebeveynler, öğretmenleri ve okul çalışanlarını tehdit etti, arbede sırasında tekme ve yumruklar havada uçuştu. Olaylara polis müdahale etti.

Amsterdam Schiphol Havalimanı'nda korkunç kaza

Amsterdam Schiphol Havalimanı'nda, Danimarka'ya uçmaya hazırlanan KLM havayolu şirketine ait bir uçağın motoruna kapılan bir adam hayatını kaybetti. BBC’nin haberine göre, kaza kalkışa hazırlık sırasında gerçekleşti. Görgü tanıkları adamın intihar ettiğini iddia etse de kazanın nedeni henüz netleşmedi.

Enflasyon sabit kaldı

Hollanda İstatistik Kurumu'nun (CBS) verilerine göre, enflasyon mayıs ayında yüzde 2,7 bandında sabit kaldı. Enflasyonun sabit kalmasına karşın, enerji ve akaryakıt fiyatları ortalama yüzde 4 yükseldi. Gıda, içecek ve tütün ürünlerinde fiyatlar ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,1 arttı. Gastoronomi sektöründeki hizmet fiyatlarının ise yüzde 4,5’e kadar çıktığı kaydedildi.

Geri Dön 02 Haziran 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN