Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
12 Mayıs 2024 Pazar

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'nın gündeminde bu hafta; göç tartışmaları ve gençlerin sağlık sigortası borçları vardı. İşte yaşananlar...

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda ve diğer bazı Avrupa Birliği üye ülkeleri, Avrupa Parlamentosu’na, AB’ye sığınmacı olarak gelmek isteyenlerin, başvuru sürecinde Türkiye, Arnavutluk gibi üçüncü ülkelerde barınması için ortak bir bildiri hazırlıyor. Bu adımla, Balkan rotası üzerinden Avrupa’ya gelen mülteci sayısının da sınırlandırılması hedefleniyor. Ortak bildiride, sığınmacıların Avrupa Birliği’ne iltica başvurusunda bulunabilecekleri ancak başvuru sonuçlanana kadar AB dışındaki ülkelerde kalmaları gerektiğinin altı çiziliyor.

45 bin genç sağlık sigortası borçlarını ödeyemedi

İcra bürosu Flanderijn, 45 binden fazla gencin sağlık sigortası borcunu ödemediğini duyurdu. Kurum yetkilisi Michel van Leeuwen, "Borcunu ödeyemeyen gençlerin sayısı her yıl yüzde 2 artıyor" diye konuştu. Ayrıca çok sayıda yüksek okul öğrencisinin de nasıl sağlık yardımı alabileceklerini bilmedikleri ortaya çıktı. Gençlerin yardımlardan, parayı geri ödemek zorunda kalmaktan korktukları için faydalanmadığı belirtildi.

Belediyelerin çoğu park ruhsatı ücretine zam yaptı

Hollanda'da yapılan bir araştırmaya göre, 2021 yılından bu yana her 10 belediyeden altısı park yeri ruhsatı ücretlerini artırdı. Vatandaşlar arabalarını evlerinin yakınına park etmek için yıllık olarak 2021'e kıyasla ortalama yüzde 9 daha fazla ödeme yapıyorlar. Park ruhsatı ücretlerinde belediyeler arasında büyük farklılıklar bulunuyor.

Yakında marketlerde kahve rengi yumurta olmayacak

Wageningen Üniversitesi Kümes Hayvancılığı Ekonomisti Peter van Horne, en geç beş yıl içinde süpermarket raflarında kahverengi yumurtaların bulunmayacağını söyledi. Peter van Horne, beyaz yumurtlayan tavukların daha uzun yaşadığını, daha fazla yumurtladığını ve daha az yem yediklerine dikkat çekti. Ancak tüketicilerin kahve rengi yumurtaları daha doğal algıladıkları için beyaz yumurtaların daha az tercih edildiği ifade edildi.

Geri Dön 12 Mayıs 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN