Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Şubat 2024 Pazar

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'nın gündeminde bu hafta; çiftçi protestoları ve aşırı sağcıların hükûmet kurma çabasında meydana gelen kriz vardı. İşte yaşananlar...

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda hükûmeti, araç çağırma uygulaması Uber'e, kişisel verilerin ihlâli gerekçesiyle 10 milyon avro ceza kesildiğini duyurdu. Cezanın, şirket sürücülerinin kişisel verilerinin yeterince korunmadığı ve haklarının ihlâl edildiği gerekçesiyle kesildiği ifade edildi.

Çiftçi protestoları trafikte kaos yarattı

Çiftçilerin protestoları, ülke genelindeki otobanlarda görülmemiş bir kaosa yol açtı. Protestocular, çok sayıda otobanda havai fişekler atıp saman balyalarını ateşe verirken, Beekbergen yakınlarındaki A50 otoyolunda ise tarım ilaçları ve asbest gibi tehlikeli maddeleri yollara döküp yaktılar. Protestoların yol açtığı trafik kaosunda, Vijfheerenlanden kenti yakınlarında iki araç kaza yaptı ve bir kişi ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Aşırı sağcı Wilders’ın koalisyon müzakerelerinde kriz

Aşırı sağcı Geert Wilders'in hükûmet kurma çabaları, NSC lideri Pieter Omtzigt'in müzakerelerden çekilme kararıyla birlikte sekteye uğradı. Omtzigt, Hollanda'nın mali durumunu gerekçe göstererek, "Boş sözler vermek istemiyorum, bu yüzden çekiliyorum" dedi. Kararını arabulucu Robert Plasterk'e WhatsApp üzerinden ileten Omtzigt, siyasi bir krize yol açtı.

PVV Partisi lideri Wilders, yaşananları büyük bir hayal kırıklığı olarak nitelendirirken, Hollanda'nın bu kabineyi çok istediğini ve Omtzigt'in müzakereler sürerken geri çekilmesini anlamakta güçlük çektiğini belirtti. Dilan Yeşilgöz de Omtzigt'e müzakere masasına geri dönmesi çağrısında bulundu.

Aynı camiye üçüncü ırkçı saldırı

Heerlen’deki Nour Camii, pazartesi günü akşam saatlerinde ırkçı bir saldırıya maruz kaldı. Caminin duvarlarına gamalı haçlar çizilirken, 'İslam kanserdir' ve 'Ülkemizden defolun' gibi ifadeler yazıldı. Ayrıca, caminin pencereleri atılan taşlarla kırıldı. Cami imamının yaptığı açıklamaya göre, bu son saldırı, son üç yıl içinde camiye yapılan üçüncü ırkçı saldırı. 

Parkta oynayan çocuklar el bombası buldu

Eindhoven’daki bir parkta, çocuklar tarafından el bombası bulundu. Bölge polisi, çocukların ihbarı üzerine teyakkuza geçerek bölgeyi güvenlik kordonuna aldı. Bomba imha ekipleri olay yerine gelerek el bombasını güvenli bir yere nakletti. Eindhoven Polis Birimi bombanın, 2'nci Dünya Savaşı’ndan kalma olmadığını, son yıllarda üretilen bir patlayıcı olduğunu açıkladı.

Elektrikli bisikletlere hız cezası

Başkent Amsterdam’da elektrikli bisikletlere hız kontrolleri başlatıldı. Amsterdam polisi, bir gün içinde 5 bisikletliye yüksek hız nedeniyle kişi başı 290 avro ceza kesildiğini duyurdu. Söz konusu bisikletlerde hız sınırının saatte en fazla 25 kilometre olması gerektiği açıklandı.

Geri Dön 11 Şubat 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN