Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
24 Aralık 2023 Pazar

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'nın gündeminde bu hafta; ülkedeki ayrımcılığı gösteren araştırma sonuçları, kira artışına sınır getirilmesi ve yumurtalarda 'sonsuz kimyasal' tespit edilmesi vardı. İşte yaşananlar...

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'da yapılan son araştırma, ülkedeki ayrımcılığın 'şoke edici' boyutlarını gözler önüne serdi. Araştırmaya göre, ülkede yalnızca bireysel olaylar değil, hayatın farklı aşamalarında, nesiller boyu ve sektörlerde karşılaşılan yapısal ayrımcılık ve ırkçılık sorunları bulunuyor. Bu durum, insanların okulda ve daha sonra iş hayatında ayrımcılıkla karşılaşmalarına yol açıyor.

Kira artışına sınır geldi

Hükûmet, 2024’ten itibaren, özel sektördeki konutlardaki kira artışlarının yüzde 5,5 ile sınırlandırıldığını duyurdu. Söz konusu hesaplamanın,  enflasyon oranının üzerine en fazla yüzde 1 zam eklenecek şekilde yapıldığı belirtildi. Kararın, müstakil ev, sıralı ev, daire, stüdyo daire ve yüzen evleri kapsadığı bildirildi.

Polis: Havai fişek yasaklansın

Polis sendikaları, ülke genelinde güvenlik riskinin artığına dikkat çekerek yeni yılda 'havai fişeklerin yasaklanması' çağrısında bulundu. Yayımlanan ortak bir bildiride kolluk kuvvetlerinin çalışma koşullarının zorlaştığı, hayati tehlikelerinin artığı vurgulandı. Geçtiğimiz yıl çok sayıda polis memurunun havai fişekler nedeniyle, yanık ve işitme kaybı gibi sorunlar yaşadığı belirtildi. 

Yumurtalarda 'sonsuz kimyasal' uyarısı

Ülkenin bazı bölgelerindeki yumurtaların yüzde 75'inde, sağlık riski taşıyan ve 'sonsuz kimyasal' denilen PFAS maddesi tespit edildi. Araştırmayı yürüten Vrije Üniversitesi ve Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü bölgede özel olarak beslenen tavuklardan elde edilen yumurtaların tüketilmemesini tavsiye etti. PFAS'ın karaciğer, kanser, bağışıklık sistemi hastalıklarına ve hamilelikte sorunlara neden olabileceği bildirildi.

Hollanda donanması, ABD misyonuna katıldı

Hollanda, Kızıldeniz’deki Husi saldırıları nedeniyle, ABD tarafından kurulan çok uluslu Refah Muhafızı Operasyonu’na katıldığını duyurdu. Artan saldırılar nedeniyle, ABD önderliğinde, nakliye gemilerini korumak amacıyla uluslararası bir güç birliği kurulduğu bildirildi. Hollanda Savunma Bakanlığı, kargo gemilerine Yemen’deki Husi direnişçiler tarafından ateş açıldığı doğrulandı.

Tek kullanımlık bardaklara son

Ocak 2024’ten itibaren, işyerlerinde tek kullanımlık bardakların kullanımına son verilecek. Şirket ve kurumlar, Avrupa Birliği yönetmeliklerine göre uygulamayı hayata geçirecek. Çevre Bakanı Vivianne Heijnen, kuralların başlangıçta katı bir şekilde uygulanmayacağını belirtmesine rağmen, şirketlerin düzenlemeye büyük ölçüde katılım gösterdiğini açıkladı.

Geri Dön 24 Aralık 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN