Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
06 Ağustos 2023 Pazar

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'nın gündeminde bu hafta ilaç krizi ve benzin fiyatları vardı. İşte bu hafta yaşananlar...

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Her yıl gönüllülerin sahilleri temizlemek için bir araya geldiği geleneksel çöp toplama etkinliği başladı. Yüzlerce gönüllü, iki hafta boyunca Hollanda sahillerindeki çöpleri toplayacak. 1 Ağustos’ta başlayan ve 15 Ağustos’a kadar devam edecek etkinlik, bir doğayı koruma organizasyonu olan Kuzey Denizi Vakfı tarafından organize ediliyor. Hollanda kıyılarının en kuzey ve en güney noktalarından temizliğe başlayan gönüllüler, her gün birkaç kilometrelik sahil alanını temizleyecek ve 15 Ağustos’ta ortada buluşacak. 

Rabobank ekonomisti Stefan Groot, enerji fiyatlarındaki keskin düşüş nedeniyle, enflasyonun önümüzdeki aylarda yavaşlamaya devam edeceği ancak gıda fiyatlarının yüksek seviyede sabitleneceği kanaatinde.

Kraliyet Eczacılar Birliği, ülkedeki ilaç kıtlığının 2023’te ‘eşi benzeri görülmemiş seviyelere’ ulaştığı uyarısında bulundu. Antibiyotikler başta olmak üzere yaklaşık 1.200 ilaçta kıtlık yaşandığı bildirildi. Eczacılar Birliği Başkanı Aris Prins, "Kalp hastalıkları, gut hastalığı, ve enfeksiyonlardan muzdarip insanlar, ihtiyaç duydukları ilaçları eczanelerde bulabileceğine artık güvenmiyor" açıklamasında bulundu. 

Benzin fiyatları cuma günü 2,20 avroya dayandı. Hollandalılar, benzinin daha ucuz olduğu komşu ülkelere seyahat etti. Benzin ve dizel fiyatlarının temmuz başına göre artışı, Hollandalı araç sahiplerinin akaryakıt almak için komşu ülkelere seyahat etmelerine neden oldu.

Hollanda polisi, 2023’ün ilk yarısında yaklaşık 6 bin 500 kapkaç vakası kaydedildiğini açıkladı. Bu, yankesicilik vakalarının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 40 artarak salgın öncesi seviyesine döndüğü anlamına geliyor.

Geri Dön 06 Ağustos 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN