Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
30 Temmuz 2023 Pazar

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda'nın gündeminde bu hafta günlerce yanan otomobil yüklü kargo gemisi vardı. İşte son yaşananlar...

Hollanda'da bu hafta neler yaşandı?

Hollanda bu hafta, salı gecesi başlayan ve hâlen tam olarak kontrol altına alınamayan otomobil yüklü kargo gemisinin yangınını konuştu. Bununla birlikte Utrecht'teki uyuşturucu yasasının sıklaşmasına dair hazırlıklar ve gıda enflasyonu da gündemdeki diğer maddeler arasındaydı.

Günlerce yanan otomobil yüklü kargo gemisi

Hollanda açıklarında salı gecesinden bu yana yanmaya devam eden otomobil yüklü kargo gemisi, güvenli bir bölgeye çekilecek. Yangının, gemide bulunan 498 elektrikli otomobilden birinde başladığı ve hızla yayıldığı belirtildi. Gemideki 23 mürettebatın denize atlayarak kurtulmaya çalıştığı, ancak 1 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Hollanda makamları, gemiyi batmaması için römorkörlere bağladı ve güvenli bir bölgeye çekme kararı aldı. Bu durum, deniz nakliyat şirketlerinin elektrikli otomobillerin taşınması konusunda daha katı kurallar talep etmelerine yol açtı.

Utrecht, uyuşturucu yasalarını sıkılaştırıyor

Utrecht belediyesi, kokain gibi ağır uyuşturucuların kamuya açık alanlarda kullanılmasını suç hâline getirecek bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor. Bu, uyuşturucu kullanımının ve bununla ilişkili suçların önlenmesine yönelik bir adım.

Amsterdam ve Lahey, Expatlar için en pahalı şehirlerden

Danışmanlık firması Mercer tarafından hazırlanan 2023 Yaşam Maliyeti Sıralaması’na göre, Amsterdam ve Lahey, yabancı çalışanlar için en pahalı 50 şehir arasında yer alıyor.

Süpermarket fiyatlarındaki düşüş yavaşladı

Hollanda'da bir süredir yaşanan süpermarket fiyatlarındaki düşüş yavaşladı. Piyasa araştırma enstitüsü GfK’nin verilerine göre, Hollanda’da son dönemde süpermarket fiyatlarında yaşanan düşüş yavaşladı. Ekonomistler, market fiyatlarının şu anki seviyesinde sabit kalacağını öngörüyor.

Bir yılda 144 kişi boğularak öldü

Ulusal İstatistik Ofisi verilerine göre, Hollanda’da 2022 yılında 32’si turist 144 kişi boğularak öldü. Ölenlerin yaklaşık yarısının 60 yaşın üzerinde olduğu belirtildi.

Rodos'taki Hollandalılar tahliye edildi

Rodos’ta tatil yapan Hollandalı turistler, şiddetli orman yangınları nedeniyle tahliye edildi. Turistler Hollanda'ya döndü.

Hükûmet, yurt dışındaki petrol ve gaz projelerini desteklemeye devam ediyor

Hükûmet, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında bu tür projelere verdiği desteği durdurma sözüne rağmen, Hollandalı şirketlerin yurt dışındaki fosil yakıt projelerini finanse etmeye devam ediyor. Bu durum, hükümetin iklim değişikliği konusundaki taahhütlerini yerine getirme konusunda yetersiz kaldığını gösteriyor. Kredi sigorta şirketi Atradius Dutch State Business’ın verilerine göre; hükûmet, bu yıl en az üç fosil yakıt projesi için 310 milyon avro tutarında devlet desteği sağladı. Devlet finansmanı için başvuruda bulunan dört şirketin ise başvuruları halen değerlendiriliyor. Eğer bu başvurular da onaylanırsa, hükûmetin fosil yakıt projelerine ayırdığı bütçe 2,5 milyar avroya kadar çıkabilir.

Amsterdam, yolcu gemilerinin kente girişini yasakladı

Amsterdam Belediye Meclisi, şehir merkezindeki kitle turizmini kısıtlamak ve çevre kirliliğini azaltmak amacıyla yolcu gemilerinin şehir merkezine girişini yasakladı.

Geri Dön 30 Temmuz 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN