Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
14 Haziran 2023 Çarşamba

Evdeki maddi sorunlar, çocukların okul performansını etkiliyor

Yapılan araştırmaya göre, Hollanda’da dar gelirli ailelerin maddi problemleri ve stresi, bu ailelerdeki her 3 çocuktan 1’inin okuldaki performansını etkiliyor. 

Gençlik Eğitim Fonu ve ABN Amro tarafından yürütülen Hollanda'da eşitsizlik araştırmasına göre, çocukların yüzde 32’si, stresli bir aile ortamında yaşıyor. Yüzde 38’inin aileleri, her şeyi karşılayamadıkları için temel ihtiyaçlardan kısmak zorunda kalıyor. Yüzde 28’inin anne babası ise, okullara ödenen gönüllü ebeveyn katkısını karşılayamıyor. 

Gençlik Eğitim Fonu yöneticisi Hans Spekman, "Eğer yeterince paranız yoksa ve giderleriniz sürekli yükseliyorsa, bu gerilimin yükselmesine yol açar ve çocuklar bunu hisseder" ifadelerini kullandı.

Dar gelirli ailelerin çocuklarının dinlenmeye ve okul dışı aktivitelere katılmaya daha az şansı olduğunu belirten Spekman, bunun okuldaki performansın düşmesine, okul başarısındaki düşüşün de çocukların gelecekte daha az gelirli işlerde çalışmak zorunda kalmasına yol açtığını vurguladı. 

Geri Dön 14 Haziran 2023 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN