Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
04 Haziran 2024 Salı

Eritrelilerin isyanında zarar 700 bin avro

Lahey'de, şubat ayında Eritrelilerin isyanı sonrası çıkan olayların duruşmaları görülüyor. Toplam zararın 700 bin avro olduğu bildirildi.

Eritreli şüphelilerden oluşan bir gruba karşı tazminat talebi, dün mahkemede dinlendi. Geçen hafta, on sanık 12 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Mağdurlar, 10 sanığın her birinin toplam zarardan sorumlu tutulmasını talep etti. 17 Şubat'ta Lahey'deki Opera binasında çıkan isyanlarda 700 bin avrodan fazla zarar oluştu. En büyük maliyet kalemi çevik kuvvet araçları oldu.

Duruşmada sanıklardan biri, "Bu asla olmamalıydı," dedi. "Öfkemiz Eritre'deki rejime ve burada olma hakkını kötüye kullanan destekçilerine yönelik. Hollanda hükûmetinin bunu araştırmasını istiyoruz." Sanıklar, kaçtıkları rejimi destekleyen toplantıların yasaklanmasını talep etti.

Eritre-Hollanda Toplulukları Federasyonu (FEN), böyle bir soruşturmayı desteklediğini belirtti. FEN ayrıca "terörist grup Brigade Nhamedu'nun" yasaklanmasını istiyor. Savcılığa göre, sanıklar üç yıldır Eritre partilerini ve toplantılarını tehdit eden bir örgütün parçası. FEN, bunun Hollanda'daki Eritre topluluğunun itibarına "büyük zarar" verdiğini söyledi.

Mahkeme, dava hakkındaki kararını 19 Temmuz'da verecek.

Ne olmuştu?

Olaylar, Eritre topluluğunun bir toplantısı sırasında Fruitweg ve çevresinde gerçekleşmişti. Eritre rejimi karşıtları, rejim destekçilerinin gecikmeli bir yılbaşı partisi düzenlediği etkinlik merkezine saldırmıştı. Polis memurları taş yağmuruna tutulmuş ve onlarca polis yaralanmıştı. Bir çevik kuvvet komutanı yüzüne taş isabet etmesi sonucu ön dişini kaybetmişti. Araçlar ve bir otobüs ateşe verildmiş ve konferans merkezinin cephesi de yangına maruz kalmıştı.

Geri Dön 04 Haziran 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN