Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
09 Haziran 2024 Pazar

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın gündeminde bu hafta; Avrupa Parlamentosu seçimleri, Olimpiyat hazırlıkları ve polis şiddeti vardı. İşte yaşananlar...

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa genelinde satılan Affrais ve Despi Le Charcutier markalarına ait merguez sosisler, salmonella bakterisi şüphesiyle geri çağrıldı. RappelConso sitesinin açıklamasına göre, 22-31 Mayıs tarihleri arasında marketlerde satılan Affrais ve Despi Le Charcutier markalarına ait merguezler geri toplatıldı. Baharatlı bir sosis çeşidi olan merguezlerde tespit edilen salmonella bakterisinin enfeksiyon riski yüksek olduğu belirtildi.

Çiftçiler Fransa-İspanya sınırında yol kapattı

Fransa ve İspanya'da çiftçiler, hafta başında, tarım sektöründeki çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle sınırda traktörleriyle yolu kapattı. Fransa'daki "Ultras de l'A64" topluluğunun çağrısıyla birçok çiftçi, Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde hükûmet ve Avrupa Birliği üzerinde baskı oluşturmak amacıyla sınırın her iki tarafında toplandı.

S&P, Fransa'nın kredi notunu düşürdü

S&P, Fransa’nın kredi notunu, bütçedeki bozulma nedeniyle 2013’ten beri ilk kez düşürdü. Fransa'nın kredi notu AA’dan AA-‘ye indirildi ve görünüm durağan olarak belirlendi.

Hükûmet İsrailli firmaların savunma fuarına katılımını iptal etti

17-21 Haziran tarihleri arasında Paris'in kuzeyindeki Villepinte'de gerçekleşecek olan uluslararası savunma ve kara güvenliği fuarı Eurosatory'ye 2 binden fazla firma katılacak. Ancak Fransa, İsrailli silah firmalarının bu etkinliğe katılımını iptal etti. Bu kararın gerekçesi olarak İsrail ordusunun Refah’taki göçmen kampını bombalaması gösterildi.

Sanatçılardan Macron’a 'Filistin’i tanı' çağrısı

Fransa'da 230'dan fazla sanatçı, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a yazdıkları bir mektupla 'Filistin'i tanı' çağrısı yaptı. Mektupta Fransa'nın insan hakları ülkesi olarak tanımlandığı belirtilirken, ülke siyasetinin harekete geçmesi gerektiği vurgulandı ve "Utanç kampında yer almak istemiyoruz" mesajı verildi.

Olimpiyat hazırlığı: Binlerce evsiz uzaklaştırıldı

Paris Olimpiyatları'na 'hazırlık' çerçevesinde, bölgede yaşayan 12 bin evsiz uzaklaştırıldı. Sivil toplum örgütleri, hükûmeti 'sosyal temizlik' yapmakla suçluyor. Olimpiyat oyunları süresince Paris’te müsabakaların yapılacağı belirli bölgelere QR koduyla giriş yapılacak ve kodu olmayanlar bu bölgelere alınmayacak.

Darmanin: Olimpiyat'a saldırı planı engellendi

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, bu yaz düzenlenecek Paris Olimpiyatları'na yönelik bir terör saldırısı planının güvenlik güçleri tarafından engellendiğini açıkladı. Çeçenistan'dan gelen 18 yaşındaki bir genç, Saint-Etienne'deki futbol maçlarında seyircileri ve polisi hedef alarak 'şehit' olma planının arkasında olduğu şüphesiyle tutuklandı.

Emlak vergisine zam geldi

Fransa'da emlak vergisine yüzde 3,9 oranında taban artış zammı yapıldı. Ulusal Emlak Sahipleri Birliği ve Belediye Başkanları Birliği, bu artışı doğruladı.

Polis şiddeti

Venissieux kentinde bir polis memurunun sokakta bir kişiyi darp ettiği görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı ve ülke gündemine oturdu. Videoda, polisin yüzünü tişörtüyle saklamaya çalıştığı ve olaya tanık olan iki diğer emniyet mensubunun müdahalede bulunmadığı dikkat çekti. Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi Milletvekili Idir Boumertit, bir vatandaş olarak suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, polis şiddetine karşı olduğunu ve yurttaşlara ve hukuka saygı gösteren bir teşkilat çağrısında bulundu.

Geri Dön 09 Haziran 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN