Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
03 Mart 2024 Pazar

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın gündeminde bu hafta; çiftçi protestoları, Ukrayna'ya asker gönderme tartışmaları ve Paris Olimpiyatları vardı. İşte yaşananlar...

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa’nın başkenti Paris'te çiftçiler, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un katılımıyla gerçekleşen bir çiftçi fuarını bastı. Yaklaşık 600 bin ziyaretçiyi ağırlayan ve dokuz gün süren bu önemli etkinlikte, çiftçiler polisle karşı karşıya gelerek Macron'a istifa çağrısında bulundu. Macron, çiftçi sendikaları liderleriyle kahvaltı yapmasının ardından fuarı ziyaret etmeyi planlıyordu. Ancak çiftçilerin gösterisi sonrası Macron, "Stantları parçalayarak veya fuarı imkânsız hâle getirerek hiçbir meslektaşınıza yardımcı olmuyorsunuz" şeklinde konuştu.

Üçüncü ülkelerden tarım işçisi alınacak

Hükûmet ise devam eden çiftçi protestolarına karşı, Türkiye de dahil olmak üzere üçüncü ülkelerden mevsimlik tarım işçisi alınacağını duyurdu. Ortalama maaşların aylık 3 bin avro civarında olacağı belirtildi. Fransa'ya mevsimlik tarım işçisi olarak gitmek isteyenlerin, temel Fransızca bilgisinin olması ve tarım işinde deneyim sahibi olmaları gerekiyor.

Binlerce Bizans sikkesi Türkiye’ye iade edilecek

Gümrük İstihbarat Dairesi’nin soruşturmaları kapsamında, yasa dışı antika eser kaçakçılık ağı çökertildi. Gümrük görevlilerinin 2022 yılında bir evde 6'ncı yüzyıla ait Anadolu menşeili 8 bin 600’e yakın sikke bulduğu duyuruldu.  Ele geçirilen Bizans sikkeleri Türkiye'ye iade edilecek.

Acil servise kaldırılan kadın çöpte ölü bulundu

Aix-en-Provence kentinde, bir hastanenin acil servisine kaldırılan 85 yaşındaki bir kadın, hastanenin çöp konteynerinde ölü olarak bulundu. Demans hastası kadının, 23 Şubat gecesi hastanede kaybolduğu bildirilmişti. Kadının kızı hastanenin ilgisizliği üzerine, sosyal medya hesaplarında da paylaşımda bulunarak, annesini aramaya başlamıştı. İtfaiye görevlisi aile yakınlarıyla birlikte yapılan aramalarda, kadının kızı Claudine, 85 yaşındaki annesini hastanenin bodrum katında bir konteynerin içinde buldu.

Fransızlar Ukrayna'ya asker gönderilmesine karşı

Cumhurbaşkanı Macron’un, Ukrayna’ya asker gönderme konusunda yeşil ışık yakmasının ardından yapılan anketlerde, Fransızların yüzde 76'sı, Ukrayna'ya asker gönderilmesine karşı olduklarını ifade etti. Katılımcıların yüzde 23’ü asker gönderilmesini desteklerken, yüzde 1’i fikri olmadığını bildirdi. Ankete göre, sol görüşlü seçmenlerin yüzde 37’si, aşırı sağcı seçmenlerin ise sadece yüzde 16'sı Ukrayna'ya asker göndermekten yana olduklarını bildirdi. 

Paris Olimpiyatları’nın güvenlik bilgilerinin bulunduğu çanta çalındı

Paris'te 26 Temmuz-11 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek 2024 Olimpiyat Oyunları’nda güvenlik bilgilerinin bulunduğu çanta çalındı. Çantanın bir belediye çalışanına ait olduğu ve tren garında çalındığı bildirildi. Çantanın içerisinde, USB belleklerin ve iş bilgisayarının olduğu vurgulandı. Belediye çalışanı, söz konusu belleklerde güvenlik planlarının yer aldığını ifade etti. 

Geri Dön 03 Mart 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN