Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
14 Ocak 2024 Pazar

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa’nın gündeminde bu hafta; Elisabeth Borne’un başbakanlıktan istifası ve yerine Gabriel Attal’ın atanması vardı. İşte yaşananlar…

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa Parlamentosu, aylarca süren siyasi tartışmaların ardından aralık ayında, ülkenin göç politikasını sertleştiren yasa tasarısını onaylamıştı. Senato'nun ardından Ulusal Meclis'ten de geçen tasarıya hem Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un merkezdeki Rönesans Partisi, hem de Marine Le Pen'in lideri olduğu aşırı sağcı parti Ulusal Cephe destek verdi. Sol partiler ise Macron'u, aşırı sağa taviz vermekle suçladı. Tartışmalar üzerine, Başbakan Elisabeth Borne, Macron'un talebiyle görevinden istifa etti. Borne’un istifasıyla boşalan koltuğa, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından Eğitim Bakanı Gabriel Attal atandı. 34 yaşındaki Attal, ülke tarihindeki en genç ve eşcinsel olduğunu açıkça belirten ilk başbakan oldu.

Fransa’daki 7 yıllık Macron döneminin 4’üncü başbakanı olan Attal, yeni kabinesinde Dışişleri Bakanlığı pozisyonuna eski partneri Stéphane Séjourné’yi getirdi. Attal’ın bu tercihi de kamuoyunda tartışma yarattı.

Yapılan son araştırma ise, Fransızların yarısının yeni başbakana güvenmediğini ortaya koydu. Attal’a güven 65 yaş ve üzerinde yüzde 60 iken, 35 yaş ve altında yüzde 41’e kadar düşüyor.

2 evsiz donarak öldü

Fransa'da, 2024 yılında, iki kişi donarak hayatını kaybetti. Boulogne-Billancourt kentinde bir evsiz, sığındığı bir binanın bodrum katında donarak hayatını kaybetti. 69 yaşındaki kadının apartman yöneticisinin izniyle bodrum katında geçici olarak barındığı açıklandı. Carpentas kentinde 60 yaşlarında bir kadının da sokakta donarak öldüğü bildirildi.

Fransa genelinde geçen yıl 305 kişi sokakta öldü.

Elektriğe yüzde 10 zam geliyor

Hükûmet, şubat ayı itibarıyla elektrik fiyatlarına yüzde 10 oranında zam yapma kararı aldı. Zamların, 2023 yılında uygulanmaya başlanan elektrikte tavan fiyat düzenlemelerinin kaldırılmasının ardından hayata geçirileceği duyurulmuştu. Söz konusu artışla birlikte, elektrikin maliyeti ayda ortalama 9 avro artacak. Zamlardan 21 milyona yakın hanenin etkilenmesi bekleniyor.

Geri Dön 14 Ocak 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN