Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
04 Haziran 2023 Pazar

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın gündeminde bu hafta Cannes Film Festivali, Twitter yasağı ve elektrikli otomobil fabrikası vardı. İşte bu hafta yaşananlar... 

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'de seçimleri kazanan Recep Tayyip Erdoğan'ı Twitter'dan yaptığı Türkçe paylaşımla kutladı. Fransa ve Türkiye'nin, Avrupa'ya barışın geri gelmesi, Avrupa Atlantik ittifakı ve Akdeniz'in geleceği gibi birlikte üstesinden geleceği sınavlarının olduğunu söyleyen Macron, "Yeniden seçilmesi dolayısıyla tebriklerimi ilettiğim Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte ilerlemeye devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

En iyi kadın oyuncu Merve Dizdar

Fransa'da 76'ncısı düzenlenen Cannes Film Festivali'nde, En İyi Kadın Oyuncu ödülü, Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstünde' filminin başrollerinden Merve Dizdar'a verildi. Merve Dizdar, ödülünü kabul ederken yaptığı konuşmada, "Ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için, kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye'de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Twitter yasağı

Fransa'nın Dijitalleşme ve Telekomünikasyondan Sorumlu Bakanı Jean-Noel Barrot, Twitter'ın, kurallara uymamayı sürdürmesi durumunda ülkede ve Avrupa Birliği'nde yasaklanabileceğini açıkladı.

İlk elektrikli otomobil fabrikası

Fransa bu hafta, halihazırda Çin'in domine ettiği elektrikli otomobil sektörüne bir adım atarak, ülkedeki ilk elektrikli otomobil fabrikasını açtı. 

Fransa, Ukrayna'nın NATO üyeliğinden yana

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Ukrayna'nın NATO'ya katılmasından yana olduklarını açıkladı. Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenen gayriresmi NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda konuşan Bakan, NATO üyesi ülkelerin Ukrayna konusunda 'tutarlı ve sorumlu' davranmaları gerektiğini vurguladı. 

Geri Dön 04 Haziran 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN