Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
28 Mayıs 2024 Salı

BM'den İsrail'e tepki: Bu cezasızlık devam edemez

İsrail'in Refah'taki mülteci kampına düzenlediği saldırı, uluslararası kamuoyunda tepki topladı. Birleşmiş Milletler yetkilileri, İsrail'e yönelik cezasızlığın devam edemeyeceğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri, İsrail ordusunun Refah kentindeki Filistinli mülteci kampına yaptığı saldırıyı kınadı. BM Genel Kurul Başkanı Dennis Francis, BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Başkanı Catherine Russell ve BM Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, X sosyal medya platformunda yaptıkları açıklamalarda saldırıya tepki gösterdi.

"Gazze'de siviller için güvenli bir yer kalmadı"

BM Genel Kurul Başkanı Francis, "İsrail'in Refah'a yönelik saldırısında dehşete düştüm; en az 45 kişi öldü. İsrail'i Uluslararası Adalet Divanı'nın emirlerine uymaya çağırıyorum. Gazze'de siviller için güvenli bir yer kalmadı, saldırılar durmalı" dedi.

"Görüntüler hepimizi şoke ediyor, 7 aydır binlerce çocuğun ölmesine tanık olduk"

UNICEF Başkanı Russell, "Refah'ta bombalanan çadırlardan çıkan yanmış çocuk ve ailelerin görüntüleri hepimizi şoke ediyor. Çocukların derme çatma çadırlarda öldürüldüğü haberleri vicdana sığmaz. 7 aydır binlerce çocuğun ölmesine veya yaralanmasına tanık olduk" ifadelerini kullandı.

"Bu cezasızlık devam edemez"

BM Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, "İsrail'in Refah'a düzenlediği hava saldırısında çoğu kadın ve çocuk olmak üzere çok sayıda kişi diri diri yakıldı. Bu tür cezasızlık devam edemez, siviller korunmalı ve yardımlar ulaşmalı" dedi. Griffiths, saldırının bir savaş suçu olabileceğini belirterek, "Dün gece yaşananlar en son ve muhtemelen en acımasız iğrençlikti" ifadelerini ekledi.

Ne olmuştu?

İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) durdurma kararı aldığı Gazze'deki Refah şehrinde, yerlerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarına saldırmıştı. Saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybetmişti. Görgü tanıkları, İsrail ordusunun kampa en az 8 roketle saldırdığını ve çok sayıda çadırın yıkılıp yandığını belirtti.

Geri Dön 28 Mayıs 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN