Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da sel alarmı: Durum ciddi - 16 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
"30 yıl böyle yaşayacaklarını düşünseler burada kalamazlardı" - Şerif Issı
Almanya'da döner 4,99€ olsun tartışması - Haftanın Yorumu 31. Bölüm Oktan Erdikmen
28 Aralık 2023 Perşembe

Z kuşağı 'menü kaygısı' yaşıyor

Birleşik Krallık'taki İtalyan restoran zinciri Prezzo'nun yaptığı bir ankete göre, Z kuşağı gençlerin büyük çoğunluğu restoranda sipariş verirken 'menü kaygısı' yaşıyor.

Z kuşağının yüzde 86'sı, bazen restoranlarda yemek siparişi vermekten çekindiklerini ifade etti. Bu kaygı, yemeğin pahalı olması, menüde uygun bir seçenek bulamama veya sipariş edilen yemekten pişmanlık duyma gibi sebeplerden kaynaklanıyor.

Y kuşağının üçte birinden fazlası, bir menüde çok fazla seçenek olmasının bu kaygıyı artırdığını belirtti. Hem Z hem de Y kuşağının yüzde 38'i, önceden menüyü gözden geçirmedikleri bir restorana gitmeyeceklerini söyledi. Z kuşağının üçte biri, bu nedenle başkalarından sipariş vermelerini istediklerini belirtti. 25-34 yaş arasındaki gençlerin yarısı, menüdeki yemeklerin adlarını yanlış telaffuz etme endişesi taşıyor.

Görünüşü önemseme, kaygı ve stresi tetikliyor

Gençler, sosyal medya kullanımlarından da etkileniyor; 25-34 yaş arasındaki bireylerin üçte biri, menüden sosyal medyada iyi görünecek yemekleri seçiyor. Gallup anketi, genç neslin toplum içinde nasıl göründüklerini daha fazla önemsediğini ve stres, kaygı, yalnızlık gibi olumsuz duyguları daha fazla deneyimlediklerini gösteriyor. NYU Ekonomi Profesörü Jonathon Haidt, bu neslin yaratıcı olmadığını, geleceği düşünmediğini ve şimdiki zamanın tehditlerine odaklandığını ifade ediyor.

"Yemekler Instagram'da paylaşılabilir olsun" isteği

ABD'deki fast food zincirlerinin yöneticileri, Z kuşağının sıklıkla paket servisi siparişi verdiğini, dışarıda yemek yediklerinde genellikle büyük gruplar hâlinde yemek yediğini, sosyal medya fenomenlerinin tanıttığı restoranlarda yemek yeme eğiliminde olduğunu ve yemeklerinin Instagram'da paylaşılabilir olmasını istediklerini belirtiyor.

Geri Dön 28 Aralık 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN