Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
20 Mayıs 2024 Pazartesi

Türkiye'de mülkü çıkınca 10 yıllık evinden oldu

Belçika'nın Doğu Flaman bölgesindeki Zele belediyesinde, 10 yıl önce sosyal konut projesi kapsamında satılan bir ev, sahibinin Türkiye'de başka bir mülkü olduğunun ortaya çıkması üzerine geri alındı.

Dendermonde Birinci Derece Mahkemesi'nde görülen davada, GMVW'nin Hamse sosyal inşaat kurumu De Zonnige Woonst ile yakın zamanda birleşen sosyal konut kurumu De Thuisbouwer, evin geri alınması ve ailenin tazminat ödemesi talebinde bulundu.

sonhaber.eu'dan Halil Uygun'un haberine göre; yapılan bir mülkiyet araştırması sırasında, söz konusu evi satın alan kişilerden birinin konut satın alımı sırasında Türkiye'de bir taşınmaz mülke sahip olduğu ortaya çıktı. Hakim, alıcıları kanıt toplama sürecine katılmaya zorladı ve ev sahiplerinden birinin Türkiye'de bir taşınmaz mülke sahip olduğu ve bunu hileli bir şekilde gizlediği belirlendi.

Tazminat da ödeyecekler

Bu bulgular ışığında, hakim satış sözleşmesinin iptal edilmesine, evin satış sırasındaki hâline geri döndürülmesine ve ailenin haksız yere sosyal konutta oturdukları için tazminat ödemesine karar verdi.

De Thuisbouwer'in başkanı Johan Anthuenis, kararın sosyal konut alımında dolandırıcılıkla mücadele konusunda önemli bir mesaj verdiğini söyledi. Flaman Bölge Hükümeti Konut Bakanı Matthias Diependaele de, sosyal konut kurumunun ve hakimin doğru hareket ettiğini belirtti.

Belçika'da sosyal konut kiralamak veya satın almak için kişinin başka bir taşınmaz mülke sahip olmaması gerekiyor. Evi kiralayan veya satın alan kişi bu kurala uyduğunu da beyan etmiş oluyor.

Geri Dön 20 Mayıs 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN