Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
18 Aralık 2023 Pazartesi

Mağazalarda grevler sürecek

Avusturya'da perakende çalışanları ile işverenler arasındaki toplu iş sözleşmesi müzakereleri sonuçsuz kaldı. Grevler ve mitingler sürecek.

Avusturya'da perakende çalışanları için yapılan toplu sözleşme müzakerelerinin altıncı turu da sonuçsuz kaldı. Perakende sektöründe çalışan 430 bin emekçiyi etkileyen uzlaşmazlık sonrası grev ve mitinglerin devam edeceği berlirtildi.

Sendika ilee Ticaret Odası tarafından yapılan 9 saatten fazla süren görüşmelerde anlaşmaya varılamadı. Uzlaşmazlık üzerine sendika, gelecek haftadan itibaren 'daha fazla uyarı grevi ve miting' planlıyor.

Ticaret Odası Başkanı Rainer Trefelik, başarısızlığın sebebini 'ekonomik çerçeve koşulları' olarak değerlendirdi ve "Yüzde 8,2'lik maaş artışı makul olabilir ancak daha fazlası şirketler için karşılanamaz" ifadelerini kullandı. Sendikanın baş müzakerecisi Helga Fichtinger ise işverenlerin yaklaşımını 'geciktirme taktiği' diye nitelendirerek eleştirdi ve yüzde 8,58 ile 9,38 arasında kademeli maaş artışı önerdi.

Toplu iş sözleşmesi, 430 bin çalışanı ve 15 bin stajyeri etkiliyor. Perakende sektöründe çalışanların çoğunluğu kadın ve yaklaşık yüzde 60'ı yarı zamanlı çalışıyor. Yarı zamanlı çalışma oranı erkeklerdeyse yalnızca yüzde 13.

Geri Dön 18 Aralık 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN