Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
24 Ağustos 2023 Perşembe

Buzullar eridi, 22 yıl önce kaybolan dağcının cesedi bulundu

Avusturya Alpleri'ndeki en hızlı eriyen buzul olarak bilinen Schlatenkees Buzulu'nda, yaklaşık 22 yıl önce kaybolduğu düşünülen bir kişinin cesedi, bir dağ rehberi tarafından bulundu.

BBC'nin aktardığına göre, geçtiğimiz hafta Avusturya'nın Tiron eyaletine bağlı bölgede 2 bin 900 metre yükseklikte bir erkek cesedi bulunduğu Avusturya polisi tarafından açıklandı. Ayrıca, cesedin bulunduğu bölgede bir sırt çantası da keşfedildi, içinde banka kartı ve ehliyet gibi kişisel eşyalar bulunuyordu.

İlk incelemelere göre, cesedin 37 yaşında olduğu ve 2001 yılında Schlatenkees Buzulu'nda bir kaza sonucu öldüğü düşünülüyor. Ancak kesin kimlik tespitin birkaç hafta sürebileceği belirtiliyor.

Avusturya polis sözcüsü Christian Viehweider, aynı buzulda kısa bir süre içinde iki kez ceset bulunmasının oldukça nadir olduğunu ifade etti. Haziran ayında da yine aynı buzulda insan kalıntıları bulunmuştu.

Kaybolan 45 kişi henüz bulunamadı

Buzulların hızla erimesi sonucu, Avusturya Alpleri'nde kaybolan 1964'ten bu yana 45 kişinin henüz bulunamadığı belirtiliyor. Avusturya Alp Kulübü'nün raporuna göre, Schlatenkees Buzulu'ndaki erime, ülkede kaydedilen en büyük erime olarak görülüyor. Bu durum, dağcıların zaman zaman buzullarda insan kalıntıları ile karşılaşmasına neden oluyor.

Geri Dön 24 Ağustos 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN