Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Şubat 2024 Pazar

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Avusturya'nın gündeminde bu hafta; SUV'lere yönelik park ücreti, dolandırıcıların 'belediye' numarası ve ısınma yardımı başvuruları vardı. İşte yaşananlar...

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Avusturya'da Bira Partisi, seçimlere yönelik dikkat çekici bir vaatte bulunarak, iktidara gelmeleri durumunda halka açık bira çeşmeleri kuracaklarını söyledi. Parti, son yapılan anketlerde yüzde 6'lık bir oy potansiyeline sahip olduğunu ortaya koydu. 9 yıl önce kurulan ve Reuters tarafından raporlanan parti, bira çeşmelerinin yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliği ve hayvan hakları gibi konulara da odaklanacaklarını belirtti.

Viyanalı Yeşiller: SUV’lerin park ücreti 18 avroya yükseltilsin

Avusturya’nın başkenti Viyana’da da, Fransa’nın başkenti Paris’te olduğu gibi SUV’lerin otopark ücretinin saatte 18 avroya yükseltilmesi önerildi. Yeşiller Partisi üyeleri, dört çeker araçların daha fazla çevre kirliliğine neden olduğunu, daha fazla yer işgal ettiğini ve yayalar için tehlike oluşturduğunu gündeme getirdi. Elektrikli SUV’lerin de şehirlerde yer işgal ettiği için düzenleme kapsamına alınması önerildi. Önerinin, Ulaştırma Bakanı Leonore Gewessler tarafından da desteklendiği belirtildi.

Belediye adına sahte mektuplar gönderiliyor

Viyana’da yetkililer yeni bir dolandırıcılık yöntemine karşı uyarıda bulundu. Dolandırıcıların çok sayıda eve posta yoluyla belediye ve devlet daireleri adına sahte mektuplar gönderdiği bildirildi. Mektupta, Viyana sakinlerinin kişisel verilerinin talep edildiği ve bunları belirtilen internet sitelerine iletmeleri istendiği duyuruldu.

Yaşlı kadına saldıran genç kıza 'diş masrafı' cezası

Viyana-Heiligenstadt tren istasyonunda Ekim 2023’te meydana gelen bir olayda, 15 yaşındaki bir genç kız, cep telefonunu düşürmesine neden olan 84 yaşındaki bir kadına saldırmıştı. Yaşlı kadının dişleri ve çenesi kırılmış aylarca hastanede tedavi görmüştü. Zanlı, uyuşturucunun etkisi altında olduğunu belirterek, yaşlı kadından özür dilemişti. Yaşlı kadın davanın kapatılmasının dişlerinin yaptırılması koşuluyla kabul etti. Mahkeme, zanlının kadına dişleri için 532 avro ödemesine hükmetti. 

Tren, yük kamyonu ile çarpıştı

Aşağı Avusturya Eyaleti’nde bir tren kazası yaşandı. Eyalet polisi, bir tren ile yük kamyonunun çarpıştığını, kazanın kamyonun kırmızı ışıkta geçmesi nedeniyle yaşandığını duyurdu. Kazada iki kişi yaralandı.

Isınma yardımı başvuruları başladı

Dar gelirli hanelere yönelik ısınma yardımı programları farklı eyaletlerde devam ediyor. Yukarı Avusturya eyaletinde, dar gelirli haneler için 200 avro değerindeki ısınma yardımına başvurular, 31 Mart 2024'e kadar eyaletin internet sitesi üzerinden çevrimiçi olarak yapılabiliyor. 

Detaylar için tıklayın

Geri Dön 11 Şubat 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN