Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
08 Ekim 2023 Pazar

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Avusturya'nın gündeminde bu hafta; Hitler'in doğduğu evin polis merkezine dönüştürülmesi tartışması ve 12 yaşında çocuğa cinsel istismar skandalı vardı. İşte yaşananlar...

Avusturya'da bu hafta neler yaşandı?

Bakanlar Kurulu gelecek yıl mali sürüklenmenin (kalte Progression) kaldırılmasını onayladı. Karar kapsamında, 1 Ocak 2024 itibarıyla ek çocuk yardımı 550 avrodan 700 avroya yükseltilecek.

320 bin işsiz

İşsizlik verileri de belli oldu. Eylül ayında işsizlik, önceki yıla nazaran 0,2 puanlık artışla yüzde 5,9’a yükseldi. Ülke genelinde işsiz sayısı 320 binin üzerine çıktı.

Hitler'in doğdu ev Avusturya'yı ikiye böldü

İçişleri Bakanlığı, Braunau kasabasında yer alan Hitler'in doğduğu evin polis merkezine dönüştürüleceğini açıklamıştı. Ancak konuya ilişkin tartışmalar yaşandı. Birçok sivil toplum örgütü, sanatçı, dernek ve siyasetçi, evin polis merkezine dönüştürülmesine tepki gösterdi.

12 yaşında çocuğa cinsel istismar

Başkent Viyana’da 12 yaşında bir kız çocuğu cinsel istismara uğradı. Tacizin görüntüleri kayıt altına alındı ve porno sitelerinde, okulun WhatsApp gruplarında paylaşıldı. Viyana polisi, söz konusu taciz videosunu çok sayıda öğrencinin izlediğini söyledi ve görüntüyü sosyal medyada paylaşanlar hakkında soruşturma başlattı. Çocuğun ‘erkek arkadaş’ olarak nitelendirdiği, kendisinden 10 yaş büyük bir yetişkinin istismarına maruz kaldığı ortaya çıktı. 

Başbakan: Yemeğe paranız yetmiyorsa çocuklarınızı McDonalds'a götürün

Başbakan Karl Nehammer’in geçtiğimiz temmuz ayında, Avusturya’nın Hallen kentinde yaptığı bir konuşma aylar sonra ülke gündemi sarstı. Sosyal medya üzerinden yayılan görüntülerde, Şansölye, Avusturya’da yoksulluk riski altındaki çocukların her gün sıcak yemeğe ulaşamadıklarına inanmadığını söyleyerek, “Sıcak yemek yapmaya paranız yetmiyorsa çocuklarınızı McDonalds’a götürün. Hamburger sadece 1,40 avroya satılıyor. Sağlıklı değil ama en azından ucuz. Ebeveynlerin bunu bilmesi gerekir" diye konuştu.

Geri Dön 08 Ekim 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN