Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
25 Haziran 2024 Salı

Yüz binlerce insan vatandaşlık bekliyor

Almanya Göç Konseyi'ne (RfM) bağlı Entegrasyon Medya Hizmeti'nin araştırmasına göre, Almanya'nın 42 şehrinde 204 binden fazla vatandaşlık başvurusu hâlen beklemede.

Yüz binlerce insan vatandaşlık bekliyor

Geçen yıl bu sayı 126 bin, 2022'de ise yaklaşık 106 bindi. Başvuruların en yoğun olduğu şehirler; 40 bin ile Berlin, 25 bin 600 ile Hamburg ve 17 bin 600 ile Münih olarak belirlendi.

Bekleme süreleri 3 ile 36 ay arasında değişiyor

Araştırmaya göre, bir başvurunun incelenip karara bağlanması 3 ile 36 ay arasında sürüyor. 27 Haziran'da yürürlüğe girecek vatandaşlık reformu ile başvuru sayısının daha da artması bekleniyor, ancak bu reform bekleme sürelerini kısaltmayacak.

Göç uzmanları süreçten memnun değil

Protestan Kilisesi'ne bağlı Diakonie Vakfı göç uzmanlarından Falko Behrens, vatandaşlık sürecinin çok uzun sürdüğünü ve reformun bu süreyi kısaltmayacağını belirtti. Behrens, yetkili birimlerin daha iyi donatılması gerektiğini vurguladı ve reform öncesi danışmanlık hizmeti veren kuruluşlara başvuranların sayısının yüksek olduğunu ifade etti.

Geçen yıl 200 bin kişi Alman vatandaşı oldu

Federal İstatistik Dairesi'nin verilerine göre, geçen yıl 200 bin kişi Alman vatandaşlığına geçti. Ancak bu sayı, Almanya'da uzun süredir yaşayan göçmen kökenliler için yetersiz bulunuyor.

Yeni Vatandaşlık Yasası 27 Haziran'da yürürlüğe giriyor

Yeni yasayla birlikte çifte vatandaşlık konusunda Türklere yapılan ayrımcılık sona erecek. Artık Alman vatandaşlığına geçmek isteyen Türkler, kendi vatandaşlıklarını bırakmak zorunda kalmayacak. Ayrıca, Alman vatandaşı olabilmek için Almanya'da ikâmet etme süresi 8 yıldan 5 yıla indirilecek, özel durumlarda bu süre 3 yıla düşecek. 

Almanya'da doğan çocuklar, anne veya babaları vatandaş olmasa bile, birinin en az 5 yıl ülkede ikâmet etmesi hâlinde Alman vatandaşlığı alabilecek. B1 dil şartı ve kendi geçimini sağlama şartı devam edecek. 1974’ten önce gelen birinci kuşak işçiler ise yazılı sınavdan muaf tutulacak, sözlü olarak Almanca bildiklerini göstermeleri yeterli olacak.

Vatandaşlığa geçişte sosyal bilimler alanında Almanya'da üniversite bitirmeyenler için bir sınav gerekecek. Bu sınav kolay ve başarı oranı yüzde 90. Yeni düzenlemeyle bu sınava Almanya’daki Yahudi yaşamıyla ilgili sorular da eklenecek.

Geri Dön 25 Haziran 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN