Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
14 Mart 2024 Perşembe

Yeşiller’den ödeme kartı engeli

Almanya'da sığınmacılar için başlatılmak istenen ödeme kart uygulaması, koalisyon ortaklarından Yeşiller Partisi'nin engeliyle karşı karşıya.

Almanya'da sığınmacılara verilecek ödeme kartları konusundaki tartışmalar, ülke genelinde bir politika değişikliğine yönelik adımların atılmasında zorluklar yaratıyor. Sosyal Demokrat Parti (SPD), Hür Demokrat Parti (FDP) ve bazı eyalet hükûmetleri, sığınmacılara nakit yerine ödeme kartları verilmesini savunarak bu yöntemin yararlarını öne sürerken, koalisyonun bir diğer ortağı Yeşiller Partisi'nin bu öneriye karşı çıkması, Federal Meclis'te bu hafta bir uzlaşıya varılmasını engelledi.

FDP Meclis Grubu Başkanı Christian Dürr, özellikle bazı ilçelerde uygulanan ödeme kartı sisteminin olumlu sonuçlar doğurduğunu belirtmiş ve koalisyon ortaklarını, ödeme kartlarının yasal bir zemine kavuşturulması konusunda var olan anlaşmaya sadık kalmaya çağırmıştır. Dürr, nakit paranın çekiciliğini ortadan kaldırmanın, düzensiz göçü azaltacağına inanıyor. 

Öte yandan, FDP Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Dirk Wiese, ödeme kartı meselesinin artık çözüme kavuşturulmasının zamanı geldiğini vurgulayarak, belediye başkanları ve ilçe yöneticilerinin bu değişikliği beklediğini ve daha fazla gecikmenin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Geri Dön 14 Mart 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN