Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
09 Nisan 2024 Salı

Yeni Emeklilik Paketi trafik ışığında çatlak yarattı

Yaşlanan Alman nüfusu, emekli maaşlarının finansmanı sorununu da beraberinde getirdi. Trafik ışığı hükûmetinin hazırladığı yeni emeklilik paketi tartışılıyor.

Yeni Emeklilik Paketi trafik ışığında çatlak yarattı

Almanya'da yaşlanan nüfus ve artan yaşam süresi, emeklilik maaşlarının geleceği hakkında endişelere yol açıyor. Uzmanlar ve politikacılar, 2039'a kadar emekli maaşlarının güvence altına alınmasına yönelik Emeklilik Paketi II'yi tartışıyor.

Federal İstatistik Dairesi (Destatis) verilerine göre, önümüzdeki 13 yıl içinde Almanya'nın en büyük kuşağı olan 'baby boomer' kuşağı emekli olacak. Bu durum, daha az çalışanın daha fazla emekliye maaş ödemesi anlamına geliyor. Ayrıca, yaşam süresinin uzaması da emeklilik maaşlarının yükünü artırıyor.

Emeklilik paketinde neler var?

Emeklilik Paketi II, bu endişeleri gidermek için hazırlandı. Paket, 2039 yılına kadar ortalama ücretlerin yüzde 48'i oranında bir emekli maaşı garanti etmeyi amaçlıyor. Bunu gerçekleştirmek için ise çeşitli önlemler öngörülüyor.

Ancak Emeklilik Paketi II, bazı kesimler tarafından eleştiriliyor. İşverenler, paketin 'haksız ve adaletsiz' olduğunu savunuyor. Hükûmetin liberal sağ kanadı FDP ise "daha fazla emeklilik harcaması için daha fazla katkı payı artışının hangi noktada orantısız olduğunu" sorguluyor.

Alman Emeklilik Sigortası Başkanı Gundula Roßbach ise emeklilik sigortasının şu anda iyi bir mali durumda olduğunu savundu. Roßbach, "Toplum sadece bugün değil, onlarca yıldır yaşlanıyor. Şu ana kadar katkı oranını tüm tahminlerin aksine sabit tutmayı başardık" diye konuştu.

Bentele: Yüksek emekliliğin finansmanı mucize değil

Sosyal Dernek VdK Başkanı Verena Bentele ise daha yüksek bir emeklilik seviyesinin finanse edilmesinin mucize olmadığını ifade etti. Bentele, "Katkıda bulunanların emeklilik kasasına daha fazla ödeme yapabilmesi için daha yüksek ücret; daha fazla kadının tam zamanlı çalışabilmesi için iyi kreşler ve bakım merkezleri; memurların, politikacıların ve serbest çalışanların emeklilik sigortasına devredilmesi... Zenginlerin emeklilik kasasına daha fazla katkıda bulunmaları istenecek şekilde katkı payı limitinin artırılması gerek. Böylece yalnızca yüzde 48'lik bir emekli maaşı düzeyini değil, yüzde 53'ünü bile finanse edebiliriz" diye ekliyor.

Bild gazetesi adına INSA araştırma şirketi tarafından yapılan bir ankete göre ise Almanların yüzde 72'si halihazırda emekli maaşlarının güvende olmadığını düşünüyor.

Geri Dön 09 Nisan 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN