Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
30 Ocak 2024 Salı

Wulff: Göçmenler olmadan hiçbir şey yürümez

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, "Göçmen kökenliler olmadan Almanya'da hiçbir şey yürümez" dedi.

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Almanya'daki göçmen kökenlilere yönelik artan tartışmalara dikkat çekerek, "Göçmen kökenliler olmadan Almanya'da hiçbir şey yürümez. Göç olmazsa bir kayıp yaşarız. Otellerin, restoranların, eczanelerin, hastanelerin ve bakım merkezlerinin durumunu bir düşünün" dedi.

Geçmişte yapılan araştırmalara atıfta bulunan Wulff, Almanya'daki Müslümanların medyada genellikle suç, terör veya başörtüsü gibi olumsuz konularda ele alındığını belirtti. Ancak bu algının gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, İlkay Gündoğan gibi milli futbol takımının kaptanı ve COVID-19 aşısını üreten Uğur Şahin ve Özlem Türeci gibi başarılı bireylerin de Müslüman olduklarını hatırlattı.

Wulff, Alman Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan yaklaşık 5 bin Müslüman askeri de anarak, "Onlar bizim için hayatları pahasına görev yapıyorlar, biz ise sadece sorunlar hakkında konuşuyoruz" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Aşırı sağcı Alternatif Partisi'nin (AfD) tutumunu eleştiren Wulff, bu yaklaşımın demokrasiyi zayıflattığını ve izolasyonu teşvik ettiğini ifade etti. AfD'nin yükselmesinin sadece azınlıkları değil, tüm ülkeyi tehlikeye atacağını savundu. Wulff, Almanya'da hâlen İslam, göç ve entegrasyon konularında büyük zorluklarla karşılaşıldığını vurguladı.

Geri Dön 30 Ocak 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN