Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
06 Mayıs 2024 Pazartesi

Vodafone'a toplu dava: On binlerce kişi başvurdu

Almanya'da, tüketici koruma kuruluşları, Vodafone'a haksız fiyat artışı nedeniyle toplu dava açtı. Davaya şimdiye kadar 40 binden fazla kişi başvurdu.

Vodafone'a toplu dava: On binlerce kişi başvurdu

Tüketici koruma kuruluşları, Vodafone'un haksız fiyat artışları nedeniyle şirkete karşı toplu dava açtı. Adalet Bakanlığı, 23 Nisan'da dava başvurularının açıldığını duyurdu ve 30 Nisan itibarıyla 40 bin 445 kişi dava için başvuruda bulundu. Başvurular, Adalet Bakanlığı'nın web sitesindeki klageregister üzerinden yapılabiliyor ve kayıt süresi, sözlü duruşmanın sona ermesinden üç hafta sonra sona erecek.

Ne olmuştu?

Tüketici koruma kuruluşu vzbv, geçen kasım ayında Hamm Yüksek Mahkemesi'ne başvurarak Vodafone'un fiyat artışlarının hukuka aykırı olduğunu iddia etti. Şirket, 2023 baharında sabit hat tarifelerini ayda 5 avro artırmıştı. Bu artış, VDSL ve kablo interneti tarifelerini kapsarken, fiber internet ve mobil tarifeleri kapsamıyordu. Vodafone, müşterilere özel fesih hakkı tanıdı ancak tüketici koruma kuruluşları bu önlemi yetersiz buldu. Vodafone, fiyat artışlarını enerji ve malzeme maliyetlerindeki artışa bağladığını ve diğer şirketlerin de benzer artışlar yaptığını savunarak suçlamaları reddetti.

Dava, tüketicilerin büyük şirketlere karşı haklarını savunmalarını kolaylaştıran federal yasaya dayanarak açıldı. 2020'de AB, tüm üye ülkelerde toplu davaları mümkün kılan bir direktif yayınladığında, Alman hukuku da bu direktife uyum sağlamak için düzenlendi.

Geri Dön 06 Mayıs 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN