Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
27 Mayıs 2023 Cumartesi

Turizm sektöründe nitelikli işçi açığı sürüyor

Alman Turizm Endüstrisi Birliği (BTW) Başkanı Sören Hartmann, yurt dışından Almanya'ya daha fazla nitelikli işçi getirilmesi gerektiğini söyledi. 

Almanya’da nitelikli personel krizi sürüyor. Özellikle turizm alanında geçtiğimiz yıl yaşanan sıkıntı bu yıl da baş gösterdi. 

RND’nin haberine göre, Alman Otel ve Restoran İşletmeleri Birliği (Dehoga) raporuna göre, 2022 yazında sektördeki şirketlerin yüzde 60'ından fazlası vasıflı veya vasıfsız işçi aradı. 

Konaklama sektöründe 34 bin personel açığı 

Federal İstihdam Dairesi verilerine göre ise, Nisan 2023'te konaklama sektöründe yaklaşık 34 bin personel açığı bulunuyor. 

Sektörün krizlerden bağımsız temel bir vasıflı işçi açığı olduğunu belirten Alman Turizm Endüstrisi Birliği (BTW) Başkanı Sören Hartmann, çözüm olarak acilen yurt dışından Almanya'ya daha fazla nitelikli işçi getirilmesi gerektiğini söyledi. 

Hartmann, "Bunun için siyasileri vize sürecini basitleştirmeye çağırıyorum. Bugün çok sayıda başvuru var, ancak vize sürecinde inanılmaz derecede bürokrasi olduğu için birçoğu iş bulsa bile, Almanya'ya gelemiyor” dedi.

Geri Dön 27 Mayıs 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN