Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
01 Mart 2024 Cuma

Toplu taşımada asıl grev bugün

Almanya'da toplu taşımada pazartesi günü başlayan uyarı grevleriyle ulaşım ciddi biçimde aksadı. Asıl grev ise bugün, Bavyera hariç yurt genelinde yapılacak.

Almanya'da toplu taşımada başlayan grev haftası, pazartesi günü itibariyle ulaşımı ciddi şekilde aksattı. Ulaştırma ve hizmet sektörü sendikası Ver.di'nin duyurusuna göre, asıl grev bugün ülke genelinde gerçekleşecek; ancak Bavyera'da grev yapılmayacak.

İşçiler ne istiyor?

Çalışanlar, ücretlerinde kesinti yapılmadan haftalık çalışma saatlerinin azaltılmasını, daha fazla izin günü ve vardiyalı ile gece çalışanlar için uzun dinlenme süreleri talep ediyor. Brandenburg, Saarland, Saksonya-Anhalt ve Thüringen'deki çalışanlar ise, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve ücretlerinde artış istiyor. Özellikle Brandenburg'daki çalışanlar için Ver.di, ayda yüzde 20 ücret artışı veya en az 650 avro zam talep ediyor.

Dikkat: Grevler işe gitmeme bahanesi değil

Önemli bir uyarı olarak, grevler işe gitmeme bahanesi olarak kabul edilmiyor; çalışanların iş yerlerine zamanında varmaları gerekiyor. Aksi takdirde maaş kesintisi veya diğer yaptırımlarla karşılaşılabilir. Kısa süreli iptallerde doktorlar ve terapistler, bazen iptal ücreti talep edebilir. Okullardaki devam zorunluluğu da etkilenmiyor; grevler eğitim zorunluluğunu değiştirmiyor ve uymayanlar idari suç kapsamında para cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Demiryollarında yeni grev hazırlığı

Deutsche Bahn (DB) ile lokomotif makinistleri sendikası GDL arasındaki başarısız toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ardından, demiryolu çalışanları yeni bir greve hazırlanıyor. Sendika, pazartesi günü resmi bir açıklama yapmayı planlıyor ve anlaşmazlığın temel noktasının haftada 35 saat çalışma talebi olduğu belirtiliyor.

Geri Dön 01 Mart 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN